Mit lehet tenni ilyen esetben? Bunkó és/vagy süket szomszédok, akik csapkodják az ajtót.
Egy társasházban lakom. Kb. fél éve új kaputelefont szereltek fel a régi helyett, és ezzel együtt mágneszáras kapu is készült a ház utcai kerítéses főbejáratához, mindezt durván 600eFt-ért. Amíg a kapun nem volt becsukódást segítő szerkezet, addig a lakók egy része nem csukta be azt rendesen. Miután felszerelték a becsukódást elősegítő rugós eszközt, a lakók közül néhányan továbbra sem csukják be maguk után a kaput, hanem csak elengedik, ami így hatalmas döndüléssel csapódik be. Napjában legalább 5-10 alkalommal van ilyen, akkorákat szól a visszacsapódó vaskapu, hogy beleremeg az egész utca, az utcafronti lakók minden bizonnyal összerezzennek, holott a kapu halk, normális, kulturált, kézzel történő becsukása alig 1-2 mp-be kerülne, ennek ellenére mégsem veszik páran a fáradtságot erre. Ráadásul nem csak nap közben, de akár kora reggel, vagy késő este is rendszeresek a csapkodások.
Ordítozni nem nagyon akarnék, meg nem is lenne ennek szerintem sok értelme, de valahogy el akarom érni, hogy ez a néhány ember, akik eddig kb. telibesz@rták, hogy rajtuk kívül mások is laknak a házban, alkalmazkodjanak, és rendesen csukják be a kaput. Biztos vagyok benne, hogy a méregdrága kaputelefonnak és mágneszárnak sem tesz jót az állandó csapkodás.
Udvarias hangnemben kiírtam már több papírt is, amiben felhívtam a lakók figyelmét a dologra, de egyik fülükön be, a másikon ki. Mit lehet tenni, azon túl, hogy elkapni a hülye bunkó idiótákat és chilivel bekent besaball-ütőt nyomok fel a kib....tt fenekükbe, hátha akkor felfogják, hogy nem a pusztában vannak, ahol a kutyát sem zavarja az állandó csapkodásuk?
Én inkább a kivitelezőt küldeném el melegebb éghajlatra.
Jöjjön vissza és szabályozza be az ajtóféket.
Ha megfelelő a szerkezet akkor puhán kell csukódnia. Az utolsó pár centimétert 3-4 másodperc alatt kell megtennie az ajtónak és egy halk kattanással becsukódni. Ez lenne a szerkezet lényege, ezért szerelik fel.
Ha rosszul van méretezve a szerkezet, túl nehéz az ajtó a rugós ( inkább hidraulikus ) munkahengernek, akkor ki kell cserélni másik típusra.
Így van, előző! Az olyan ajtókat -elvileg- direkt sem lehet becsapni.
Én a helyedben, hajnal 2-3 között lemennék... és úgy izomból megküldeném az ajtót... 12szer egymás után.
Igen, erre az utolsóra már én is gondoltam :D
Az lenne csak a nagy LOL-ság, viszont tartok tőle, hogy az utca többi lakója nem értékelné túlzottan... Meg aztán nem akarok lesüllyedni arra a suttyó tirpák szintre, amin ezek a csapkodó szemétládák vannak, akik magasról tesznek másokra, csak az a fontos, hogy nekik jó legyen.
De ez az első tipp is jó, erre nem is gondoltam eddig. Talán dobok egy mélt a közös képviselőnek, hogy intézkedjen, ne csak a pofáját jártassa, hanem dolgozzon is néha egy kicsit...
Köszi a válaszokat, akinek van még ötlete, ne kíméljen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!