Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudok minimalista lenni...

Hogy tudok minimalista lenni ha a felesleges dolgaimtól nehezen tudok megválni?

Figyelt kérdés

Sok kacatom van otthon ami ki kellene dobni, de mindig arra gondolok hogy valami egyszer a jövőben biztos hogy kelleni fog, így nehezen tudok megválni tőlük.

Egyszerűen nincs hozzá ‘bátorságom’ hogy kidobjak mindent, de viszont nagyon zavar engem a sok felesleges dolog ami otthon csak úgy felhalmozódik mindenhol…

Pl kábelek, dobozok, papírok, felesleges alkatrészek, wish-ről rendelt műanyag kacatok stb…

Ez azt jelenti hogy a minimalista életmód nem nekem való?

2022. szept. 1. 15:56
 1/3 anonim ***** válasza:
97%
Van egy olyan jótanács, hogy ezeket a felesleges dolgokat dobozold be, és ha 1 év alatt nem volt rájuk szükség, akkor dobd ki.
2022. szept. 1. 16:06
 2/3 anonim ***** válasza:
27%

Nálam is hasonlóan sok a "kacat".

Viszont az adott dolog csak addig kacat, amíg valahová nem pont az az alkatrész kell. Akkor a neve hirtelen megváltozik kacatról kincsre, hiszen

egy szerelő egy vagyont kérne érte, neked meg ott volt ingyen. Ráadásul időközben jócskán fel is ment az ára.

Vagyis ezentúl ne úgy tekintsél rájuk mint kacatra, hanem mint befektetésekre.

Ebben az inflációban szinte bármiben tarthatod a pénzedet, csak ne forint legyen az.

Amúgy meg kit érdekel, hogy másoknak mi a kacat.

2022. szept. 1. 16:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

#2 és a végén annyi cuccod lesz hogy arra se emlékszel hogy van már az a dolgod amit kerestél.

Én át szoktam gondolni, hogy azt az adott dolgot mire használhatnám és mennyi az esélye hogy az bekövetkezik.

Pl VGA kábeleket minek tartsak ha nincs eszközöm hozzá. Minek legyen dvd olvasóm ha DVDm sincs. Ha egy kábel elavult akkor felesleges tartogatni.

2023. febr. 4. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!