Mi a véleményetek a minimalista lakásokról?
Mostanában egyre nagyobb trend lett a minializmus, már nem csak filmekben és videókban látom, de több ismerősöm is van, aki felvette ezt a minimalista életformát, egyesek egyenesen rajonganak érte.
Ilyesmikre lakásokra gondolok, ha valaki nem tudná, miről van szó:
Tehát letisztult formára, fehér/halvány, üres falakra, és a lehető legkevesebb dekorra.
Nem mondom hogy csúnya, mert tagadhatatlanul szépek ezek a lakások, amikor rájuk nézek szinte egy festményre, műalkotásra emlékeztetnek.
De én egyszerűen képtelen volnék bennük lakni, soha nem tudnám a sajátomnak nevezni, és igazán otthonomnak érezni azt a házat, amiben nem mutatkozik meg a személyiségem, hanem konkrétan bárki élhetne ott. Lehet ez a saját dilim, de imádom a kedvenc festőim alkotásaival, és a családom és barátaim fényképeivel teleaggatni a falakat, olyan ajándékokat kitenni a polcokra, asztalokra, amiket másoktól kaptam ajándékba, vagy valami kirándulásról hoztam más városból/országból. Lehet szentimentális vagyok, de még ha nem is minden nap, legalább hetente többször szánok rá időt, hogy végignézek ezeken, elmerengek a napon, amikor az adott kép készült, vagy a helyen, ahonnak a szuvenírt hoztam, és egyből jobb lesz a kedvem.:) Valahogy nyugalommal tölt el, hogy emlékek vannak a szoba minden szegletében. Egy minimalista stílust kedvelő szeméy lehet elborzad, ha hasonló "zsúfolt" házat lát, de nekem meg attól lesz rossz hangulatom, ha az üres házukban vagyok, nem vagyunk egyformák.
Ez a kérdés nem provokáló jellegű volt, megértem azt is, hogy egyeseknek miért tetszik a letisztultabb stílus, mindenkinek szíve joga, hogyan rendezi be lakását, csak érdekelne, hogy a gyakoris közösségben mi az átlag vélemény, ti mit gondoltok a minimalista berendezésről?
En mindig is utaltam a sok szirszart elol, kepeket, ajandekokat stb, nalam ezeknek mindig valami fiokban volt a helye, aztan idovel a kukaban. Kepeket maximum digitalisan orzok, de azokat is siman torlom, ha esetleg nincs eleg hely. Emlekeket a fejemben orzok maximum :)
Ugyhogy ilyen szempontbol abszolut a minimalizmust kovetem, rendet tartok, nem veszek felesleges holmikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!