Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért olyan nagy divat most...

Miért olyan nagy divat most ez a minden fehér/antracitszürke/fekete minimalista vagy modern stílus?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag már a régi házakat is így újítják fel, az új házak épitéséről nem is beszélve. Nekem már-már hányingerkeltő ez a divat. Nem azt mondom, hogy nem szép, de szerintem olyan rideg és túl steril hatást keltő az egész. Tehát nem úgy mész haza , hogy olyan barátságos, meleg érzés fog el, nyugalmat áraszt, hanem mintha ugyanúgy valami irodába mennél haza. Gyakorlatilag olyan korház vagy orvosi rendelő feeling az egész.

A másik meg, hogy szerintem azért is gáz, mert egy ilyen majmolás az egész. Gyakorlatilag majdnem mindenki így építkezik/újít, és igazából nem is nagyon tetszik neki, de mivel kreativitás hiányában - mert ez a minden fekete-fehér-szürke nem a kreativitásról szól, az egyszer biztos - nincs más ötlete, így marad ez, meg ugye maga a majmolás utánzás, mer'há' most ez a divat... hát jó... Az már nem számít, hogy szarul néz ki.

2022. júl. 5. 12:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%

Mindig van valami éppen aktuális divat, most éppen ez. Valóban rideg és személytelen, legalábbis nekem az, de van aki ezt szereti és pl. a mediterrán, vagy falusias stílustól megy a falnak.

És ahogy látom, a külső stílust viszik belülre is. Fehér-szürke-fekete kombináció kocka formákkal, valódi színek és formák sehol.

2022. júl. 5. 12:59
 2/16 hollófernyiges ***** válasza:
63%
Szerintem is rettenetesen ronda, úgy néz ki, mintha a tervező printeréből kifogyott volna a színes patron.
2022. júl. 5. 13:01
 3/16 A kérdező kommentje:

Nincs baj a fehér színnel, de akkor legyen benne valamilyen fa/kő/gránit/márvány burkolat, vagy valamilyen melegebb színű nemesvakolat. Én legalábbis így látom.

Nekem egy jó barátom is most újított fel egy régi kocka házat. Belül tényleg minden fehér és szürke, de szószerint minden, még a díszvilágítás is a mennyezeten. Kívűl ugyan még csak dryvitozva van, ezután jön rá a szín, de az is ugyanez a minimalista, szar stílusnak csúfolt akármi lesz. Hát nem akartam megbántani, de undorító az egész elképzelés. Természetesen neki aztmondtam hogy szép nagyon és dicsértem, de nem hiszem hogy tetszeni fog valaha is ez az irány... Pedig sajnos egyre gyakoribb és egyre jobban "lenézik" akinek nem ilyen lesz a lakás/ház. :D

2022. júl. 5. 15:01
 4/16 anonim ***** válasza:
57%
Mindig más a divat, az emberek pedig szeretik egymást majmolni. Szerintem ez még mindig sokkal jobb, mint a régi zöld fürdőszoba meg piros boxok az étkezőben. De tény, hogy én ilyen rideg, minimalista házban nem élnék, olyan mint egy koporsó. Én személy szerint a faház jellegű vintage házakat szeretem, mert melegséget árasztanak.
2022. júl. 5. 15:29
 5/16 anonim ***** válasza:
52%

Én azért szeretem, mert letisztult és minden alkalomhoz, minden berendezéshez illik. Plusz változott az emberek életmódja is, sokkal többet tartózkodnak az otthonukon kívül, utaznak, jönnek-mennek, ismerősökkel szerveznek programot.

A fa/kő/gránit/márvány burkolat meg egyrészt erősen drágítja a dolgokat, másrészt például a márvány mindenről leginkább a kisebbségek jutnak eszembe.

2022. júl. 5. 16:32
 6/16 anonim ***** válasza:
68%

Amúgy meg oké, neked undorító, másnak meg a te lakásod undorító. És? Mindenki olyat csináljon, amiben szívesen él.

Én például leginkább a bútorokkal, kiegészítőkkel, képekkel dobom fel a lakást. És megőrülnék, ha mindenféle színes falam, ajtóm lenne.

2022. júl. 5. 16:33
 7/16 A kérdező kommentje:

Nem fogtad fel a kérdést úgy látom.

Nem azokkal az emberekkel van bajom, akiknek tényleg tetszik és azért ilyen az otthonuk, mert ez az izlésük és nyilván ez közelít legjobban a személyiségükhöz. Ezzel nincsen baj mert ugyebár kinek a pap kinek a papné. Izlés dolga.

Nekem az a kicsit zavaró, hogy igazságszerint sok embernek nem is tetszik úgy különösebben, csak mivel ugye semmi kreativitásuk, így leutánozzák ezt a mostani trendet. Csak mert úgy vannak vele, hogy "neki is olyanja van" "mert most az olyan menő" "ez most a divat". Holott lehet nemi s tetszik nekik igazán...

A másik pedig, hogy márvàny is lehet 100 fajta, de, hogy kisebbség? Konkrétan a budai villák 80%-ban megtalálható, és amellett, hogy mocskosul drága, szerintem gyönyörű is tud lenni, ha jól vannak elhelyezve. Dehát nyilván ez is izlés dolga.

2022. júl. 5. 17:37
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

Hu, kérdező, nem emlékszel a 90-es evekre? Akkor mindenkinek kiemelő filc sárga meg narancssárga haza volt, és görbe tükrös bejárati ajtója... Mindenhol csak ilyet láttam :D

Hát most meg ez a divat. Az undorító szó kicsit erős rá, de engem is taszít az a fajta sterilizas és célszerűség, ami sugárzik belőle. Valahogy olyan mintha egy sztenderdizalt élet díszlete lenne, ahol tartozék a tökéletes kisportolt férfi, a szőke, vékony nő, kiszállnak a hibridjukbol a kovezett udvaron... Stb

2022. júl. 5. 18:09
 9/16 A kérdező kommentje:

Valóban kicsit túlzóan írtam le. :D

De a lényeg, hogx nekem is egy ilyen eltúlzás az egész. Nem számít, hogy teljesen bénán néz ki, sőt még az sem ha nem tetszik, de legyen minden fehér/fekete mert az modern, és az a menő. :D

Nekem pl. maga az irány nem tetszik, miért nem lehet kicsit feldobni, pl. Fával vagy ilyesmi?

2022. júl. 5. 18:55
 10/16 anonim ***** válasza:
90%
Mert a célszerűség a lényege, a tökéletes és idealis fogyasztó nem ér rá fát metszeni, lombot gereblyezni, amúgy meg véletlen sáros lesz a Suv abroncsa. 🙄
2022. júl. 5. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!