Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért olyan nagy divat most...

Miért olyan nagy divat most ez a minden fehér/antracitszürke/fekete minimalista vagy modern stílus?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag már a régi házakat is így újítják fel, az új házak épitéséről nem is beszélve. Nekem már-már hányingerkeltő ez a divat. Nem azt mondom, hogy nem szép, de szerintem olyan rideg és túl steril hatást keltő az egész. Tehát nem úgy mész haza , hogy olyan barátságos, meleg érzés fog el, nyugalmat áraszt, hanem mintha ugyanúgy valami irodába mennél haza. Gyakorlatilag olyan korház vagy orvosi rendelő feeling az egész.

A másik meg, hogy szerintem azért is gáz, mert egy ilyen majmolás az egész. Gyakorlatilag majdnem mindenki így építkezik/újít, és igazából nem is nagyon tetszik neki, de mivel kreativitás hiányában - mert ez a minden fekete-fehér-szürke nem a kreativitásról szól, az egyszer biztos - nincs más ötlete, így marad ez, meg ugye maga a majmolás utánzás, mer'há' most ez a divat... hát jó... Az már nem számít, hogy szarul néz ki.

2022. júl. 5. 12:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Hahaha ez jó. :D

Viszont félreértettél, nem szószerinti fára gondoltam, nagy lombokkal, hanem fahatású fal vagy aljzat burkolatra ami ad egy kis melegséget, életet a fehér falaknak/összképnek.

2022. júl. 6. 00:17
 12/16 anonim ***** válasza:
64%

Lol, nekem pont tetszik :D feher es szurke. Konyhabutorbol is a feher, szurke, vagy szurkeskek tetszik. Parkettabol is a hideg szinek tetszenek, ami szinte feher vagy szurke.

Nem szeretem a meleg szineket.

Meg amugy a feher-szurke alapszineken az a jo, hogy egyeb kiegeszitovel, ami masmilyen szinu lehet maszkulin vagy akar feminin hatast elerni a vegen. Pl. Feher fal, szurke kanape, puderrozsaszin kiegeszitokkel lehet csajos, feketevel, zolddel lehet ferfias.. Berlemenynek konnyen kiadhato, univerzalis szinek.. Szerintem ez lehet a hatterben h minel szemelytelenebb legyen.

2022. okt. 12. 09:48
 13/16 NTBS ***** válasza:
90%
Most ez van, majd változik valamikor.
2022. okt. 12. 15:35
 14/16 puritan ***** válasza:
67%

Én egy ismerős lakásfelújításán fordultam meg többször, segítettem néhány dologban. Láttam a fürdőszobát csempézés előtt. Egyszer mikor ott jártam, futólag benéztem a fürdőbe, gondoltam, semmi változás.

Jött az ismerősöm, mondta, hogy mit szólok a fürdőszobához, ki van csempézve. Nekem nem tűnt fel, ugyanolyan matt szürke volt minden, mint előtte. Az új csempe tisztára olyan volt mint a csupasz betonfalak. Azt hittem, egy vicc...

2022. okt. 12. 16:10
 15/16 anonim ***** válasza:
Azért mert a helyi építésznek ez a mániája. Illetékes helyen megmondják milyennek kell lennie a homlokzatnak.
2022. okt. 12. 19:12
 16/16 anonim ***** válasza:
A szomorú az, hogy nem is nagyon van lehetőséged másra. Az utóbbi években újítattuk fel a konyhát is, a fürdőszobát is, és bizony nem volt egyszerű olyan padlólapot és csempét találni, ami nem fehér, fekete, szürke vagy bézs, de nem is valami ordenáré árnyalat. Régen ezerféle színt lehet kapni, most bemész egy szaküzletbe, és két stílus van, vagy az általad felvázolt minimalista, vagy a rusztikus, ahol meg olyan szinten koptatottak a lapok, mintha már legalább 200 évesek lennének. És persze az is mind szürke meg barna.
2022. okt. 13. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!