Érdemes csak a biztonság kedvéért egy olajkályhát tartalékolni?
Tudom hülyén hangzik a kérdés...
Főleg hogy Budapest belvárosában egy új építésű társasházban lakom. De ha véletlenül pár napig/hétig nem lenne gáz VAGY villamos energia. Akkor bizony fűtés sincs.
Van egy telephely kicsit odébb, ahol egy tárolóban vagy 150-200 liter dízel olajat amúgy is gondoltam betárolok (amit fél éven belül persze felhasználok és frissítek folyamatosan). És mivel ez nem csak az autóban használható fel, gondoltam betárolok mellé egy még használható olajkályhát is. Útban nem lesz, enni nem kér (még).
Ha pedig nagy gáz lesz... azaz mondjuk nem lesz gáz... akkor pedig felvonszolom a kályhát, meg a pár napra elég olajat a lakásba, megcsinálom a kémény elvezetést a társasház utca frontjára szépen. És legalább temperálásra jó lesz... Ha jól számoltam 100 liter olajjal akár 30 napig is el lehet lenni spórolósan. Faszán fog kinézni egy modern nappaliban egy olajkályha... :D
Van ebben ráció, vagy felesleges ennyire a végítéletre készülni? Mert garantált hogy lesz mindig elég gáz/áram... Akár jövő télen is.
Ja amúgy gondolom a dízelbe való olaj nem fog tiltakozni ha olajkazánban ég el...
Vagy van fűtés szempontjából különbség a dízel és háztartási tüzelőolaj között?
Köszönöm a válaszokat. Végül nem lett kályha. Ez csak akkor vetődőtt fel, mikor a háború kitörése után azzal ijesztgettek itthonnis, hogy nem lesz gáz, az elektromos rendszert meg emiatt túlterhelik.
Aztán megfagyni sem lett volna jó.
De aztán nyilvánvaló lett, hogy Putyin és Orbán nagy haverok. Így rájöttem ilyenre nem is lesz szükség. Nagyobb hasznát veszem inkább egy orosz nyelvtanfolyamnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!