Tisztában vagyok vele, hogy Csepel a pocsék kerületek közé tartozik, ugyanakkor az északi részt jelentős mértékben érintik a rehabilitációs projektek, fejlesztési engedélyt is csak erre a részre adnak ki (tehát az új lakóparkok a kerületen belül elsősorban itt épülnek), ide tervezik a csepeli közparkot is, ami az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb budapesti zöldterület-fejlesztési projektje (ennek keretében a közösségi közlekedést is fejlesztenék) erősen a diákváros/Fudan vonzáskörzetébe tartozik és a Gubacsi hidat és környékét is újítják. Mindennek ismeretében elgondolkoztam azon, hogy itt vásárolnék saját lakhatás céljából ingatlant, ezért érdekel, hogy az esetleg ott élőknek mi a véleménye a közbiztonságról, és úgy általában szeretnek-e ott lakni, vagy inkább menekülnének? A szűkebb jövőben ti is pozitív irányú változásokra számítotok? Hangsúlyozom, hogy az északi rész érdekel, Dél-Csepelnek a közelébe sem tervezek menni.
Egyik kérdésbe nem Észak csepelt említették, hogy miért oda költözik a sok alvilági ember, futtató, dealer?
Az volt rá a válasz, hogy csak ők tudják megfizetni :D
2022. jún. 7. 09:06
2/9 anonim válasza:
Ha az újonnan beköltöző embereket nézzük, akkor minden résznek javul a közbiztonsága, mert aki ki tudja köhögni egy alsó hangon 30-40 milliós panelre a pénzt, az annyira csóró, lecsúszott, alja ember már nem lehet :D
Persze régi lakók még mindenhol vannak, akik anno a maihoz képest fillérekért juthattak lakáshoz.
2022. jún. 7. 09:36
3/9 anonim válasza:
Szerintem ez a 30-40M kommentelők akkor se tűnnének el, ha nem csak pest fele, hanem mindenki hajléktalanul nézne ki :D
2022. jún. 7. 10:15
4/9 anonim válasza:
2: Nem az ott lakók miatt valamilyen egy környék, hanem az utcán lakók miatt. A tulajok, bérlők nyilvánvalóan mindenhol a középosztály.
2022. jún. 7. 10:18
5/9 anonim válasza:
3. Nem tudtam mennyi egy panel Csepelen, beírtam az ingatlan.com keresőjébe Csepelt, panelok, 1,5-2 szobásak és a találatok 30-40 millió körül szóródtak. Friss, pár órás az adat. Csekkold te is.
4. Nem mindenki az utóbbi 0-1-3 évben vett lakást aranyáron. Akik 5-10-20-40 éve jutottak hozzá az ingatlanhoz, amiben most laknak, ők arányaiban is sokkal kevesebbért tudták megvenni. Alacsonyabb társadalmi osztályból is jöhettek és szegényebbek is lehettek. Lásd: A panelokból az egykori munkásosztály öregjei halnak ki, de a mostani munkásosztály tagjai nem igazán engedhetik meg még a panelt sem. A panel a jómódúak (de még nem gazdagok) lakhelye lett, ha csak az újonnan vásárlókat és beköltözőket nézzük.
2022. jún. 7. 11:30
6/9 anonim válasza:
Észak-Csepelen, ahol a közparkot és a Diákvárost-Fudant tervezik, ott egyelőre nincsen semmi, ott nem laknak emberek, mert az eddig nem lakóövezet volt.
Én Csepelen lakom 30 éve és nem mondanám, hogy a pocsék kerületek közé tartozik. Persze biztos vannak olyan lakótelepi részek, ahol rossz a közbiztonság, de ezt nem lehet egész Csepelre ráfogni. Ráadásul a kertvárosi részek, amik Csepel nagyobbik részét kiteszik, teljesen normálisak.
Én szeretek itt lakni.
2022. jún. 7. 11:56
7/9 anonim válasza:
Dél-Csepelen lakom, biztos nem mennék innen se Észak-Csepelre se másik kerületbe. Ami nem javasolt az a Szabótelep, Szent Imre tér közvetlen közele északi irányba, Lidl-vel szemben levő panelek. A pláza környéki panelekben él ismerősöm, Ő szeret ott lakni. Szent Imre térnél a posta mellett levő tégla házakban is lakik ismerősöm aki szereti a tömegközlekedés miatt. Hév vonalán nagyon tolják most az újépítésű házakat, állítólag az összes telket fel akarják vásárolni, ez egész biztosan hosszú távon kiszorítja a nem oda illő réteget, de ez szerintem mire ez a folyamat végbemegy ez évek kérdése. Nem tudom mi bajod Dél-Csepellel, de hidd el nem azon a plusz 15 percen fog múlni amennyi időt igénybe vesz, hogy bejuss a szent imrére. Utolsó válaszoló válasza is Dél-Csepelre irányult, ott van a kertváros.
2022. jún. 13. 19:32
8/9 anonim válasza:
A kérdezőnek látszik, hogy fogalma sincs Csepelről. Pont az északi rész, ami szarabb, a déli a rendezettebb (Kertváros, Királyerő) szebb és biztonságosabb (kivéve Hárost). Gratulálok neki, hogy pont annak a közelébe se menne :D
2022. aug. 28. 16:46
9/9 anonim válasza:
Az az északi rész csak nekünk ittlakóknak "északi rész". Aki soha nem járt Csepelen, annak az északi rész a térkép szerint a szigetcsúcs, a Kvassay-híd után. A kérdező sem járt itt sosem, de azért le meri írni, hogy tisztában van vele, hogy a pocsék kerületek közé tartozik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!