Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mások is be szoktak zárkózni...

Mások is be szoktak zárkózni a lakásba/házba annak ellenére, hogy bent tartózkodnak?

Figyelt kérdés
Nálunk a családunkban a házon minden ajtó kulcsra zárva van akkor is ha otthon vagyunk, kivéve a szoba ajtók nappal amikor nem alszunk vagy ha kiszaladunk az udvarba. A múltkor a barátnőm először jött el hozzánk és akkor furának tartotta amint kulcsra zártam mögötte a kaput a bejárati valamint az előszoba ajtaját. Mi ezer éve igy csináljuk. Szerinte nagyon fura, szerintem meg biztonságos.

2022. jún. 23. 15:49
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Nálunk ez ösztönszerű. Társasházban,panelban is.
2022. júl. 20. 20:16
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

Én "kisvárosban" (khm, falu) lakom, családi házak. A kerítéskapu általában nyitva van, a főbejárat mindig zárva van, hacsak nincs vendég vagy nem őket várjuk, hátsó ajtó hol nyitva hol csukva, de általában csak akkor van nyitva ha a kertben van tennivaló.

Ennek ellenére hogy viszonylag csendes, családi környezet, egyszer felmosáskor ki volt támasztva a bejárati ajtó, valaki bejött aztán el is vitt egy aranygyűrűt úgy, hogy 1 ember volt a kertben 2-en meg az emeleten, szóval kösz nem hagyom nyitva.

2022. júl. 21. 07:24
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Aha társasházban lakok. Néha éjjel volt olyan aki bejött volna ha nyitva van az ajtó. Ha nem zárom bárki bejöhetne. A kilincs önmagában kevés.
2022. júl. 31. 20:32
 34/39 anonim ***** válasza:
60%

Én úgy nőttem fel, hogy zárjuk a bejárati ajtót. Nagymamáknál nem volt szokás, csak éjszakára, de ott meg olyan "bio térfigyelő" rendszer volt még, hogy kb. esélytelen lett volna bárhova is besurranni.

Anyuéknál napközben szinte mindig nyitva volt nyáron a teraszajtó, nálunk is így van. A bejárati ajtó és a kapu mindig zárva van. A kiskaput nem is használjuk szinte soha. A terasz ajtó meg ha otthon vagyunk és jó idő van, akkor szinte mindig nyitva van.

Én nagyon parás vagyok, félek a sötében és amúgy nem is élünk a legjobb környéken, úgyhogy ha a férjem nem alszik otthon, akkor be is riasztok éjszakára és ami a kemény, hogy a távirányító ott csücsül az éjjeliszekrényemen ilyenkor, amin van pánik gomb. :D Ez már tényleg paranoia, tudom.

2022. nov. 15. 14:32
 35/39 anonim ***** válasza:
67%

"én meg legtöbb ismerősöm még a panelt sem mindig zárjuk kulcsra ha otthon vagyunk"

Simán bejuthat valaki az előszobába úgy, hogy észre sem veszitek (pl. mert szól a tévé, vagy valami zene, stb., így nem halljátok), és lenyúlja a fogason lógó táskákat pénzzel, iratokkal együtt. Személyes ismerőssel is megtörtént.

2022. nov. 16. 19:02
 36/39 anonim ***** válasza:
54%

"Az előszoba ajtót ... zárom ... a szoba ajtót ... zárom ..."

Nagyon nagy bajban lennél, ha valamiért menekülni kéne, pl. mert tűz van... Ha a bejárati ajtót bezárod és benne hagyod a kulcsot, az miért nem ad elég biztonságérzetet?

2022. nov. 16. 19:06
 37/39 anonim ***** válasza:
74%
Én úgy vagyok vele, hogy aki nem akar bejönni, az úgyse fog, ha nyitva az ajtó, aki viszont be akar jönni, azt egy zár nem fog megakadályozni, ha elszánta magát, szerszámot is hozott, stb. Szóval ami ellen tehetek, az az "alkalom szüli a tolvajt" esete, ezért a bejárati ajtót bezárom, de a többi, lakáson belüli ajtót nem, mert azzal csak a saját életemet nehezíteném meg, amikor jövök-megyek a lakásban.
2022. nov. 16. 19:15
 38/39 anonim ***** válasza:
86%

Zárom a bejáratit. Volt is olyan hogy mentem ki a wc-re valamikor éjel 2 felé,és valaki lenyomta a kilincset...

Kikukucskáltam a kukucskálon,láttam is ahogy elindul a lépcsönle,kinyitottam az ajtót és utána szóltam,hogy az ördög nem alszik és mi sem.

2022. nov. 16. 20:14
 39/39 anonim ***** válasza:
A lakás bejárati ajtaját zárjuk akkor is, ha otthon vagyunk. A többi ajtót nem.
2022. dec. 3. 23:11
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!