Mások is be szoktak zárkózni a lakásba/házba annak ellenére, hogy bent tartózkodnak?
Családi háznál szerintem fura. Bár én meg legtöbb ismerősöm még a panelt sem mindig zárjuk kulcsra ha otthon vagyunk.
Max akkor tudom megérteni, ha bejárnak az udvarra emberek. Nekünk hátsó kert felől volt út telken belül a nagyszüleinkhez. Ha hozzájuk jött rokon akkor az meg tudott lepni minket.
A kaput 20 év alatt egyszer sem zártam be, még a kulcs is benne van. Az előszoba ajtónak azt sem tudom hol lehet a kulcsa. A bejárati ajtót, csak akkor zárjuk, ha nem vagyunk itthon, vagy éjjelre mikor alszunk. Viszont, ha elmegyünk valahova becsukjuk az ablakokat!
Megj.(aki nem hiszi, próbálja ki belülről):
Egy modern bukó-nyíló ablakot, ha bukóra van állítva, kb 10-15 másodperc kívülről leszedni. Egy pici lapos csavarhúzó kell csak hozzá: lepattintod a műanyag burkolatot a felső zsanérról, majd a stiftet lefele kihúzod. Az ablakot megtartod, csavarhúzót zsebbe, és 2 kézzel leakasztod az ablakszárnyat. Végül leteszed a padlóra...
Ha van szúnyogháló is akkor az még nagyon max +5 másodperc szikével csak körbe kell vágni.
Bp. kertes ház kutyával (németjuhász). Csak a kaput zárom, különben az orkok állandóan bejönnének. Kamera van és ezen sokszor látom, ahogy megpróbálnak bejönni mindenféle csengetés nélkül. Persze ha a kutya ott van elöl vagy előre szalad, akkor már csak nézelődnek és mennek tovább.
Az ajtót nem zárom, csak ha elmegyünk.
#8-as: nem vagy egyedül. Azbérzés páratlan, hogy senkinnem zavarhat, senki nem kukucskálhat..
Nálunk(földszint)minden ablakon tükörfólia van, + reluxa. Sajnos sok túlpigmentált jár-kel, védekezni kell. A kutya nem ér semmit..
A bezárt kapu, bejárati ajtó, műhely és garázs jelent valamilyen biztonságérzetet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!