Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mások is be szoktak zárkózni...

Mások is be szoktak zárkózni a lakásba/házba annak ellenére, hogy bent tartózkodnak?

Figyelt kérdés
Nálunk a családunkban a házon minden ajtó kulcsra zárva van akkor is ha otthon vagyunk, kivéve a szoba ajtók nappal amikor nem alszunk vagy ha kiszaladunk az udvarba. A múltkor a barátnőm először jött el hozzánk és akkor furának tartotta amint kulcsra zártam mögötte a kaput a bejárati valamint az előszoba ajtaját. Mi ezer éve igy csináljuk. Szerinte nagyon fura, szerintem meg biztonságos.

2022. jún. 23. 15:49
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
90%
Igen, bezárkózunk.
2022. jún. 23. 17:41
 12/39 anonim ***** válasza:
72%
Ha egyedül vagyok otthon, akkor bezárom, és ügyelek rá, hogy zárva is legyen a kapu is és a bejárati, de még a hátsó teraszajtó is. Amúgy ha a család is itthon van, akkor nem figyelünk annyira rá. Egy másik rokonom pedig csak akkor zárja be az ajtókat, ha otthon van, amúgy nyitva szokta hagyni. Egy nagy családban, pláne nyáron, mikor mindenki folyamatosan ki-be járkálgat, felesleges is 15 percenként zárogatni és nyitogatni.
2022. jún. 23. 17:53
 13/39 mindentudó99 ***** válasza:
71%
Falun élek kertes házban. Nem zárkózom. Körbe sincs keritve minden oldalról a porta. Felesleges aki be akar jönni úgy is átmászik a kerítésen. Annyira nem rossz itt a helyzet hogy állandóan zárjam az ajtót. Nem vagyok egy rettegő.
2022. jún. 23. 18:17
 14/39 anonim ***** válasza:
78%
Saroktelek, társasház, a kapuk régóta nem zárhatóak, a bejárati ajtók viszont csak kulccsal záródnak, nincs rajtuk kilincs (de ha lenne, nem szarakodnék a kulccsal). Ha valaki nagyon be akar törni, nem fogja megállítani se a kulcsra zárt ajtó, se a szögesdrót, se a cápás várárok.
2022. jún. 23. 18:42
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Az teljesen érthető, hogy a kaput es a bejárati ajtót zárod.

A szobaajtók zárása viszont erthetetlen számomra, ha nem idegenekkel laksz.

2022. jún. 23. 19:21
 16/39 mindentudó99 ***** válasza:
91%
Ha a bejáratit bezárod az előszoba ajtót minek bezárni. Gondolod ha valaki betöri a bejáratot egy másik ajtó megállítja?
2022. jún. 23. 20:22
 17/39 anonim ***** válasza:
86%
A kerítéskaput és a bejárati ajtót zárni teljesen oké, ezzel semmi baj nincs. De az előszobaajtót minek?
2022. jún. 23. 21:49
 18/39 anonim ***** válasza:
84%
Panelban zartam,ott nagy volz a forgalom. Falura koltozunk,kertes. Ide csak az jon, aki itt lakik. Az utcai kaout meg ejjelre se zartuk,aki akar atmaszik ugyis. Most mar van mozgaserzekelos kamera es nemetjuhasz is. A ket evesem multkor kiment az utcara azota zarom. A haz bejarati ajtajat csak akkor zarom be napközben,ha lefekszem a kicsivel aludni. Ha fent vagyok,akkor nem.
2022. jún. 24. 10:14
 19/39 anonim válasza:
93%

Én is szeretem, mivel kiskoromban betörtek hozzánk, láttam a felvételeket, hogy két símaszkos alak a kertünkben sétálgatott. (Kb. 5 éves lehettem) Úgyhogy én kifejezetten ragaszkodok ahhoz, hogy be legyen minden zárva, különben nem érzem magam biztonságban.

A szüleim ezt nem nagyon értették meg, és csomószor volt belőle veszekedés, hogy nem vittek kulcsot magukkal, én meg bezártam. Anyum elrejtette előlem a kulcsot stb. Nagyon stresszes volt.

És egyébként átlagosan az emberek úgy vannak, hogy nyitva hagyják az ajtót nappal, csak éjszaka fordítják el a kulcsot. Úgyhogy érthető, hogy a barátnődnek ez fura volt, de az is érthető, hogy ti így csináljátok.

2022. jún. 24. 13:26
 20/39 A kérdező kommentje:
Az előszoba ajtót azért zárom be, mert úgy még biztosabbnak érzem azt, hogy nem jön be senki hívatlan. Éjszakára a szoba ajtót pedig azért zárom be mert a zárba szoktam hagyni a kulcscsomót és ha már bele rakom a zárba akkor magától jön az érzés, hogy ne hagyjam nyitva.
2022. jún. 27. 09:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!