Hova költöznétek Magyarországon?
kérdező! Ilyen hely nincs. Próbálj mást álmodni.
Budapestről elmenni nyugisabb helyre? Ugyan hol lax most? Én Újbudán lakom, ettől nyugisabb hely nem kell.
Tanárnak csak az megy, aki másra alkalmatlan, vagy eleve nem is szeretne dolgozni.
Egész nyáron -teljes fizetéssel- nyaralnak, az év többi hónapjában meg azon siránkoznak, hogy kevés a jövedelmük.
"ott meg nem biztos, hogy lesz szolgálati lakása a tanároknak"
szolgalati lakas?? evtizedek ota nincs ilyen tanaroknak
"Egész nyáron -teljes fizetéssel- nyaralnak"
marhara nem, max masfel honap szabijuk van nyaron (minden iskola mashogy osztja el, de a julius az szinte mindenhol szabad), szabadon kiveheto alig van, mind elmegy a kotelezo szunetekre. amugy te is kapsz fizetest mikor szabin vagy, a kulonbseg az, hogy mindenki mas akkor veszi ki amikor csak akarja, a tanaroknak meg meg van szabva
"Egész nyáron -teljes fizetéssel- nyaralnak"
Gondolom szintén tanítasz, hogy ennyire jól értesült vagy.
Nálunk az egyetemen, az, hogy július elején vége a vizsgaidőszaknak, nem azt jelenti, hogy szeptemberig be se kell tenni a lábunkat az egyetemre. Éves szinten van 25 nap szabadságom, azt kell beosztani. Az év többi munkanapján, beleértve a nyári hónapokat is, kutya kötelességem napi 8 órát dolgozni. Az oktatási órák kb a munkaidőm 10%-át teszik ki. Ezer más feladatom is van. Laborban dolgozom. A mérések, kutatások nyáron sem állnak le. Publikálni nyáron is kell. A cikkek nem íródnak meg maguktól 0 kutatási munkával. Külső mérési megrendelések nyáron is vannak. Ha a laborba kell valami eszköz, fogyóanyag, nem intézi helyettem más. Nekem kell a beszerzéseket intéznem, az összes bürokratikus adminisztrációval együtt, ha olyan akkor közbeszerzést indítanom. Dolgoztam iparban, ezerszer egyszerűbben mennek ott ilyen szempontból a dolgok. A 6 hetes nyári szakmai gyakorlatot sok hallgató nem külső cégnél, hanem nálunk a laborban teljesíti. 6 hét! 2 hónap. Nem úgy van hogy beengedem őket a laborba én meg addig lemegyek nyaralni. Velük is foglalkozni kell. Veszélyes anyagokkal, egyenként 40-120 millió forint értékű műszerekkel dolgoznak. Ha ne adj isten valami mulasztásra visszavezethető baleset történik, szerinted ki lesz a felelős, kit zárnak börtönbe? Sokan a TDK és diplomamunkájukhoz szükséges méréseket ekkor megkezdik. Augusztusban gólyatábor van. Ugye a képzeletedben ezt sem kell megszervezni, semmi munkát nem igényel, csak kihajtjuk a leendő elsősöket a mezőre és ők majd megoldják. Soroljam még?! Jó is lenne, ha egész nyáron csak láblógatás lenne teljes fizetésért. Ezt általában azok gondolják így, akiknek fogalmuk sincs, hogy mivel jár a(z) (felső)oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!