Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hova költöznétek Magyarországon?

Hova költöznétek Magyarországon?

Figyelt kérdés
Budapesten élek, gondolkozom, hogy elmegyek egy nyugisabb közegbe. Van egy tanári végzettségem (keresett szakpár) és szívesen elköltöznék az ország bármelyik részébe (persze csak akkor, ha van szolgálati lakás, mert másként nem lehet megélni). Ti hova költöznétek? Nyugis, szép környéket keresek, ahol mondjuk lehet lakást is venni később, mert megfizethető.
2022. jún. 6. 10:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

kérdező! Ilyen hely nincs. Próbálj mást álmodni.

Budapestről elmenni nyugisabb helyre? Ugyan hol lax most? Én Újbudán lakom, ettől nyugisabb hely nem kell.

2022. jún. 6. 11:38
 12/21 anonim ***** válasza:
Nekem a nagy álmom Őriszentpéter és környéke. Annyira szép ott minden, tágas, nincsenek egymás hátán a házak, gyönyörűséges az egész táj. Sajnos ezt már mások is felfedezték, ott is nagyon mennek felfelé az ingatlan árak.
2022. jún. 6. 11:42
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Tanárnak csak az megy, aki másra alkalmatlan, vagy eleve nem is szeretne dolgozni.

Egész nyáron -teljes fizetéssel- nyaralnak, az év többi hónapjában meg azon siránkoznak, hogy kevés a jövedelmük.

2022. jún. 6. 11:46
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Én nem tudom az Őrségben mi olyan vonzó. 8 éven keresztül havonta jártam Budapestről Őriszentpéter-Farkasfa környékére télen-nyáron, egész évben. Szép az erdő persze, meg minden. De teljesen más látogatóba odamenni egy-egy napra. Én el nem tudnám képzelni, hogy tartósan ott éljek. Esetleg talán nyugdíjas koromban. De addig pl mit dolgoznék ott?! Ha valami kell, amit a faluban lévő kisboltban nem kapok meg, vagy netről kell rendelni, vagy beautózni a legközelebbi városba. Szerintem ez nem csak móka és kacagás hosszú távon.
2022. jún. 6. 11:46
 15/21 anonim ***** válasza:
66%

"ott meg nem biztos, hogy lesz szolgálati lakása a tanároknak"

szolgalati lakas?? evtizedek ota nincs ilyen tanaroknak

"Egész nyáron -teljes fizetéssel- nyaralnak"

marhara nem, max masfel honap szabijuk van nyaron (minden iskola mashogy osztja el, de a julius az szinte mindenhol szabad), szabadon kiveheto alig van, mind elmegy a kotelezo szunetekre. amugy te is kapsz fizetest mikor szabin vagy, a kulonbseg az, hogy mindenki mas akkor veszi ki amikor csak akarja, a tanaroknak meg meg van szabva

2022. jún. 6. 11:56
 16/21 anonim ***** válasza:
Szép, nyugis helynek javasolni tudom Kőszeg, Sopron környékét.
2022. jún. 6. 11:58
 17/21 anonim ***** válasza:

"Egész nyáron -teljes fizetéssel- nyaralnak"

Gondolom szintén tanítasz, hogy ennyire jól értesült vagy.

Nálunk az egyetemen, az, hogy július elején vége a vizsgaidőszaknak, nem azt jelenti, hogy szeptemberig be se kell tenni a lábunkat az egyetemre. Éves szinten van 25 nap szabadságom, azt kell beosztani. Az év többi munkanapján, beleértve a nyári hónapokat is, kutya kötelességem napi 8 órát dolgozni. Az oktatási órák kb a munkaidőm 10%-át teszik ki. Ezer más feladatom is van. Laborban dolgozom. A mérések, kutatások nyáron sem állnak le. Publikálni nyáron is kell. A cikkek nem íródnak meg maguktól 0 kutatási munkával. Külső mérési megrendelések nyáron is vannak. Ha a laborba kell valami eszköz, fogyóanyag, nem intézi helyettem más. Nekem kell a beszerzéseket intéznem, az összes bürokratikus adminisztrációval együtt, ha olyan akkor közbeszerzést indítanom. Dolgoztam iparban, ezerszer egyszerűbben mennek ott ilyen szempontból a dolgok. A 6 hetes nyári szakmai gyakorlatot sok hallgató nem külső cégnél, hanem nálunk a laborban teljesíti. 6 hét! 2 hónap. Nem úgy van hogy beengedem őket a laborba én meg addig lemegyek nyaralni. Velük is foglalkozni kell. Veszélyes anyagokkal, egyenként 40-120 millió forint értékű műszerekkel dolgoznak. Ha ne adj isten valami mulasztásra visszavezethető baleset történik, szerinted ki lesz a felelős, kit zárnak börtönbe? Sokan a TDK és diplomamunkájukhoz szükséges méréseket ekkor megkezdik. Augusztusban gólyatábor van. Ugye a képzeletedben ezt sem kell megszervezni, semmi munkát nem igényel, csak kihajtjuk a leendő elsősöket a mezőre és ők majd megoldják. Soroljam még?! Jó is lenne, ha egész nyáron csak láblógatás lenne teljes fizetésért. Ezt általában azok gondolják így, akiknek fogalmuk sincs, hogy mivel jár a(z) (felső)oktatás.

2022. jún. 6. 12:09
 18/21 anonim ***** válasza:
#17 azt hittem a golyatabort a HOK szervezi. mondjuk gondolom legalabb par tanarnak is van beleszolasa, de en azt hittem a munka nagyreszet a HOK vegzi
2022. jún. 6. 12:11
 19/21 anonim ***** válasza:
#18, ők is. De mi (főleg fiatalabb oktatók) is be vagyunk osztva, van vele feladatunk. A szervezésben és a helyszínen is.
2022. jún. 6. 12:21
 20/21 anonim ***** válasza:
#19 ertem, ezt nem tudtam, koszi!
2022. jún. 6. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!