Hova költöznétek Magyarországon?
Figyelt kérdés
Budapesten élek, gondolkozom, hogy elmegyek egy nyugisabb közegbe. Van egy tanári végzettségem (keresett szakpár) és szívesen elköltöznék az ország bármelyik részébe (persze csak akkor, ha van szolgálati lakás, mert másként nem lehet megélni). Ti hova költöznétek? Nyugis, szép környéket keresek, ahol mondjuk lehet lakást is venni később, mert megfizethető.2022. jún. 6. 10:57
1/21 anonim válasza:
Ilyet nem kapsz, csak nagyon kis városokban/falvakban, ott meg nem biztos, hogy lesz szolgálati lakása a tanároknak. Meg azért az ilyen helyeken már sokszor megjelennek gazsiék is túlzott méretekben. Talán pár év múlva normalizálódnak az árak a paicon, de jelenleg ez a terv nehezen kivitelezhető.
2/21 A kérdező kommentje:
Köszi a választ de van elég sok ilyen hirdetés, tehát most tegyük ezt félre.
2022. jún. 6. 11:05
4/21 anonim válasza:
Sajnos olyan hely nem létezik Magyarországon, ahol te a tanári fizetésedből és egyedül, veszel majd egy lakást.
5/21 anonim válasza:
Ha a munka meg lenne oldva, én valahova a Balaton környékére költöznék. Én egyetemen tanítok, iskolába nem dolgozhatok, mert nem tanári, hanem mérnöki diplomám van. 18 évet éltem én is Budapesten, most az egyik vidéki városban lakom, mert itt kaptam munkát. Két éve jelentkeztem egy balatonparti kutatóintézetbe. Fel is hívtak, de már a telefonban elmondták, hogy a garantált bérminimumnál egy fillérrel nem tudnak többet fizetni. És semmi egyéb plusz nincs. Így sajnos vissza kellett lépnem az állástól.
6/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, de kérlek titeket, a kérdésre válaszoljatok. Nem dolgozom jelenleg tanárként, ezért engedhetem meg magamnak ezt a "luxust", hogy viszonylag biztos háttérrel tanár legyek újra (talán). Tudom, milyen szomorú/szánalmas fizetések vannak, de ne az én pénztárcámban turkáljatok...
2022. jún. 6. 11:25
7/21 anonim válasza:
De akkor meg minek itt osztod nekünk az észt? Akkor menjél egy nagyvárosba, Sopron, Szeged, Balaton partja, Győr, ezek mind gyönyörű helyek, aztán vagy veszel 70 millióért házat vagy nem. De ne nekünk osszad már a magas lóról a nem létező eszed. "(persze csak akkor, ha van szolgálati lakás, mert másként nem lehet megélni)" beírod ezt a mondatot, aztán meg csodálkozol, hogy mindenki milyen választ ad. Te semmilyen magyarországi nagyvárosban nem fogsz tanári fizetésből önállóan nagyobb méretű házat/lakást venni és aztán fenntartani. Ez egyértelmű, mert ha annyi pénzed lenne, mint amivel osztod itt az észt, akkor nem a GYK-n kérdezősködnél.
8/21 anonim válasza:
Alföld, vagy hegyvidék a kedvenced?
9/21 anonim válasza:
Na látod kérdező, ezért kellett volna valami normális végzettség amivel pénzt lehet keresni.
10/21 anonim válasza:
#5-ös vagyok. Én nem turkáltam semmiben. Nekem a testvérem középiskolai tanár. Gyakorlatilag most pályakezdő, én 10 éve dolgozom. Ő többet keres nálam, mert pedagógusként jár neki az alapbéren felül ágazati pótlék. Nálunk az egyetemen ilyen nincs. Alapbér van és semmi más.
"aztán vagy veszel 70 millióért házat vagy nem." Én örülnék ha a Balatonon ennyiért kapnék valamit, ami nem valami kis faluban van és nem egy lepukkant öreg putri. Amiket néztem és tényleg szívesen élnék benne, az 100 millió lenne alsó hangon is. Na ezt tényleg esélytelennek érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!