Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha a Semmelweis Egyetemre...

Ha a Semmelweis Egyetemre fogok járni, hol érdemes Pesten lakást keresni?

Figyelt kérdés

A családom nemrég Óbudán talált lakást és nagyon beleszerettek. Tényleg szép a környék, csak én a város teljesen másik részébe fogok egyetemre járni.

A Semmelweis Egyetem intézetei ugye a 8-9.ker, Üllői út, Tűzoltó utca, Nagyvárad tér, stb vannak, ide igen körülményes lenne eljutni Óbudáról. 2-3 átszállás +15-20 perc gyaloglás...

Szerintetek mi lenne a jó megoldás? Nem fogadták el indoknak, hogy sokat kell utazni, mert mégis csak Pestről van szó.. Én szívem szerint nem vállalnám be.

Ha van itt esetleg valaki, aki Pestre jár orvosira/fogorvosira és nem kollégista, merre keresett lakást? Vagy el kellene fogadnom azt, amit a családom talált, elvégre nem én fizetem..?

2022. máj. 31. 15:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
96%
A SOTÉ-nak van min. 29 épülete Pesten, plusz a kórházi részlegei, ahol a gyakorlatok lesznek.
2022. máj. 31. 18:14
 12/28 anonim ***** válasza:
93%
IX. kerület, belváros, Lágymányosi öböl. Annyi jó hely van, de a leghosszabb ezek közül Óbuda,győzd meg őket, hogy napi 2,5 - 3 órád csak utazással telik majd ha ragaszkodnak a 3.kerülethez. Még a Gellért hegy is jobb lenne Óbudánál
2022. máj. 31. 19:29
 13/28 anonim ***** válasza:
93%

"mégis csak Pestről van szó.."

Nem, Óbuda nem Pest, hanem 2 várossal arrább van, amiken keresztül a leggyorsabb közlekedés az a gyalog :), tehát 5 km/órával kell kalkulálni.

Mondd nekik, hogy igen, Pesten kéne..:)

2022. máj. 31. 19:35
 14/28 anonim ***** válasza:
60%
Jobb ott lakni mint ahol az egyetem lesz. Nagyon undorító környéken van.
2022. jún. 1. 07:37
 15/28 anonim válasza:
96%

#1 Nem kell ilyeneket írni, én 18 évesen egyedül 0 ismerőssel költöztem Párizsba egyetemre, 0 ismeretem volt mégis boldogultam. Egyébként meg a kérdező gondolom nem anyagilag független, ilyenkor sajnos a szülők döntenek ( pedig nagyon nem helyes ez).

Kérdező, Pesten jó viszonylag a tömegközlekedés, nem hiszem h 40 percnél többet kéne utaznod a 9.be Óbudáról. Én inkább laknék ott, mint a 9-be.

2022. jún. 1. 11:57
 16/28 anonim ***** válasza:
0%

Tudjuk, most jönnek a sztorik hogy heti 80 óra egyetem mellett heti 100 órát dolgoztál és nyííílván francia nélkül te ott tudtál bármit is kezdeni magaddal XD

Amúgy miért is ne írjam meg a kérdezőnek, hogy életképtelen ha egyszer az?

2022. jún. 1. 14:16
 17/28 anonim válasza:
96%

#16 Nem tudom milyen frusztrációd van, hogy ennyire kötekedsz emberekkel. Francia kéttan gimibe jártam, és nem, nem dolgoztam sokat csak alap 25 órát mert hálistennek a szüleim jó anyagi helyzete miatt nem voltam annyira pénzre szorulva.

És nem feltétlenül életképtelen a kérdező, csupán érdekelné más emberek véleménye a helyzetről, tudtommal erre való ez az oldal. Ha nem tetszik akkor minek írogatsz ide, főleg ha érdemben nem tudsz egy értelmes választ sem adni.

2022. jún. 1. 15:30
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg a metro vonalak vagy a 11. kerület lehet érdekes számodra. Nem tudom pl. hogy Bikás park a drágább vagy Óbuda, de az is érdekes lehet és aránylag zöld. Pesten nagyon ki kell menned, hogy “zöld legyen”, valószínűleg nem lennél bent gyorsabban.

A szüleid miért pont Óbudát vàlasztották?

2022. jún. 1. 19:39
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen bejarnek,anno egyetemre napi 2 és fel orat tömegközlekedtem,ezalatt meg tanultam, túl lehet élni,Foleg ha hasznosan töltöd az utazási időt.
2022. jún. 2. 17:57
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
#19 Mondjuk Óbudáról a Sote-ra a 4-6-on nem fog tanulni.
2022. jún. 3. 05:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!