Ha a Semmelweis Egyetemre fogok járni, hol érdemes Pesten lakást keresni?
A családom nemrég Óbudán talált lakást és nagyon beleszerettek. Tényleg szép a környék, csak én a város teljesen másik részébe fogok egyetemre járni.
A Semmelweis Egyetem intézetei ugye a 8-9.ker, Üllői út, Tűzoltó utca, Nagyvárad tér, stb vannak, ide igen körülményes lenne eljutni Óbudáról. 2-3 átszállás +15-20 perc gyaloglás...
Szerintetek mi lenne a jó megoldás? Nem fogadták el indoknak, hogy sokat kell utazni, mert mégis csak Pestről van szó.. Én szívem szerint nem vállalnám be.
Ha van itt esetleg valaki, aki Pestre jár orvosira/fogorvosira és nem kollégista, merre keresett lakást? Vagy el kellene fogadnom azt, amit a családom talált, elvégre nem én fizetem..?
Ez csak gyenge kifogás. Lesz néhány balhés nap a 4-6oson, de azokon kívül tud tanulni az ember, csak lehet nem olyan effektiven,mintha otthon tanulnia. Persze ez emberfuggo hogy ki hol/hogyan tud tanulni, de inkább ez mint hogy kifizessek több
Millió forintot a semmire, ami később jól jöhet egy esetleges lakásvásárláshoz.
24#
Ekkora hülye mesét :D
Számoljunk.
Egy átlag Budapesti felújított (nem újépítésű) lakás kb 700 000/négyzetméter áron megy. Egy 40 négyzetméteres lakás kb 28-30 millió.
Számoljuk ki, hogy egy 3 éves képzés alatt mennyi pénzt ad ki egy albérletező fiatal albira.
3 év az ugye 36 hónap. Hagyjuk most hogy nyári szünetkor kell-e arra a két hónapra fizetni vagy nem amikor ott sincs...
Kb 70 000 forint egy szoba bérlése, egy egész albié kb 140 ezertől indul.
140 000 * 36 = kb 5 millió huf.
Tehát ha nem albérletezel és otthon laksz, akkor összespórolsz yz albi költségeken kb 5 milliót Budapesten...
Öcsi, továbbra is kell még minimum 23-25 millió hogy te lakást vegyél...
Ha te 25 évesen tudtál lakást venni, akkor azt nem azért tudtad megvenni mert nem albérleteztél, hanem valszeg a pénzes szüleid miatt...
26: Ez az átlagár, de léteznek kisebb és olcsóbb nm-árú lakások is, ez az egyik.
A másik, hogy van, aki 10 év alatt végzi az első 5 éves képzését, és utána jön a doktori iskola vagy többi egyetem.
És akkor még csak dolgot mondtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!