Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha a Semmelweis Egyetemre...

Ha a Semmelweis Egyetemre fogok járni, hol érdemes Pesten lakást keresni?

Figyelt kérdés

A családom nemrég Óbudán talált lakást és nagyon beleszerettek. Tényleg szép a környék, csak én a város teljesen másik részébe fogok egyetemre járni.

A Semmelweis Egyetem intézetei ugye a 8-9.ker, Üllői út, Tűzoltó utca, Nagyvárad tér, stb vannak, ide igen körülményes lenne eljutni Óbudáról. 2-3 átszállás +15-20 perc gyaloglás...

Szerintetek mi lenne a jó megoldás? Nem fogadták el indoknak, hogy sokat kell utazni, mert mégis csak Pestről van szó.. Én szívem szerint nem vállalnám be.

Ha van itt esetleg valaki, aki Pestre jár orvosira/fogorvosira és nem kollégista, merre keresett lakást? Vagy el kellene fogadnom azt, amit a családom talált, elvégre nem én fizetem..?

2022. máj. 31. 15:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
21%

Ez csak gyenge kifogás. Lesz néhány balhés nap a 4-6oson, de azokon kívül tud tanulni az ember, csak lehet nem olyan effektiven,mintha otthon tanulnia. Persze ez emberfuggo hogy ki hol/hogyan tud tanulni, de inkább ez mint hogy kifizessek több

Millió forintot a semmire, ami később jól jöhet egy esetleges lakásvásárláshoz.

2022. jún. 3. 06:49
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
A 4-6 oson standard van 2 őrült. Nem lehet rajta tanulni
2022. jún. 3. 09:28
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
És reggel tömeg is. Ha az őrülteket elkerüli, akkor is kb. percenként ki/be áramlanak az emberek, ülőhely meg jóformán nincs.
2022. jún. 3. 12:31
 24/28 anonim ***** válasza:
17%
Ez is annyira relatív , én minden helyzetben tudok tanulni,akkor is ha ordibalnak mögöttem. A kérdést pedig úgy értettem hogy albérletet keresne a kérdező, ami sose lesz az övé, ellenben ha a szüleivel el akkor sokkal hamarabb vehetne lakást. Ez történt velem is. Ha albérletbe mentem volna egyetem alatt esélyem se lett volna 25 évesen lakáshoz jutni, persze minimalis hitellel, de ez a lakás előbb utóbb az enyém lesz.
2022. jún. 3. 13:59
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
#24 Szerintem a kérdezőnek vagy épp lakást vesznek a szülei vagy albérletet keresnek neki.
2022. jún. 3. 21:45
 26/28 anonim ***** válasza:
80%

24#

Ekkora hülye mesét :D

Számoljunk.

Egy átlag Budapesti felújított (nem újépítésű) lakás kb 700 000/négyzetméter áron megy. Egy 40 négyzetméteres lakás kb 28-30 millió.

Számoljuk ki, hogy egy 3 éves képzés alatt mennyi pénzt ad ki egy albérletező fiatal albira.

3 év az ugye 36 hónap. Hagyjuk most hogy nyári szünetkor kell-e arra a két hónapra fizetni vagy nem amikor ott sincs...

Kb 70 000 forint egy szoba bérlése, egy egész albié kb 140 ezertől indul.

140 000 * 36 = kb 5 millió huf.

Tehát ha nem albérletezel és otthon laksz, akkor összespórolsz yz albi költségeken kb 5 milliót Budapesten...

Öcsi, továbbra is kell még minimum 23-25 millió hogy te lakást vegyél...

Ha te 25 évesen tudtál lakást venni, akkor azt nem azért tudtad megvenni mert nem albérleteztél, hanem valszeg a pénzes szüleid miatt...

2022. jún. 3. 22:24
 27/28 anonim ***** válasza:
0%

26: Ez az átlagár, de léteznek kisebb és olcsóbb nm-árú lakások is, ez az egyik.

A másik, hogy van, aki 10 év alatt végzi az első 5 éves képzését, és utána jön a doktori iskola vagy többi egyetem.

És akkor még csak dolgot mondtam.

2022. jún. 3. 22:37
 28/28 anonim ***** válasza:
0%
* még csak 2 dolgot
2022. jún. 3. 22:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!