Fiatal felnőttként egyedül lenne esélyem egy komolyabb lakásfelújításra?
26 éves vagyok, 4 éve egyedül élek a nagyszüleim házában, ami egy nem túl korszerű, közepesen lelakott kertes családi ház.
Mindig átlagos, "infálciót" követő fizetésem van, jelenleg ez nettó 280-300 ezer között változik. (januártól, előtte bő 2 évig 250 volt)
Van egy középkategóriás, kb. 1.5 millió forint értékű autóm. (ezt még akkor vettem amikor a szüleimmel éltem)
A kiadásaim:
Rezsi: 60 ezer (mobilelőfizetéssel együtt) - nem korszerű a ház, a fűtésre általányt fizetek mert télen önmagában lenne 60 ezer.
Benzin: 40 ezer
Cigi: 30 ezer
Edzőterem, bérlet plusz minden egyéb kiegészítő: 30 ezer
A házon volt 1 millió tartozás, ezt havi 20-al törlesztem.
Ennivaló: 60 ezer (néha a szüleimhez járok ebédelni)
Kb 20 ezret költök szórakozásra a barátaimmal. Ebbe benne van hogy összeülünk inni, de nem csak erről szól, van hogy Aquvaworldbe megyünk, panitball, ide-oda.
Ezeket sem minden hétvégén, általában havi 2x járunk össze ami úgy költségekkel jár. (de ezen kívül persze többször találkozunk)
Végül havi 30-50 ezret teszek félre, de a 30 az ami mindig megmarad.
Aztán vannak a nem havi kiadások, pl. szemétdíj, biztosítás az autóra (ami az életkorom miatt nem kevés) van kutyám is, neki is oltások stb...(most ennyi jut eszembe)
Nyilvánvaló, hogy a cigaretta kéne, hogy az első legyen amit elfelejtek, de sajnos nem olyan egyszerű, még nincs meg bennem az elhatározás, bár már próbáltam.
Az edzőterem csak kell, most nyilván azon is lehetne spórolni.
A barátaimon sem akarok egyenlőre, hogy azt mondom itthon maradok.
Úgyis ahogy öregszünk ez változni fog, egyenlőre szeretnék még fiatal lenni, talán 3-4 évig csináljunk még ezt, aztán valószínűleg csak eljön az idő, hogy mindenkinek családja lesz.
A lényeg, hogy évente kb 350-400 ezret tudok megtakarítani.
Na és akkor jön egy olyan, hogy tönkremegy a mosógép, a kocsin tönkremegy ez-az, és ezek mind ilyen 100-200 ezres történetek.
Legalábbis eddig mindig így volt...
Az állandó tartalékom nagyjából 100-150 ezer forint, annyim mindig van pluszba, de ezt meg nem "merem" elkölteni.
Értsd: van 300 ezrem megtakarítva, és akkor valami drága dolog tönkremegy, és megint csak 100-150 marad meg.
Újra gyűjtögetem és újra ez történik.
Személy szerint azt gondolom, hogy életkoromhoz képest nem élek olyan életet ami luxus és pazarlás (kivéve a cigi)
Néha ugyan azon gondolkozom, hogy eladom a kocsim, és veszek valami igazán takarékos kisautót, de ez az autó boldoggá tesz amikor nincs baja, szeretem.
(sosem volt luxusautó, szóval nem azért kell mert hú de menő vagyok vele)
Aztán mikor olvasom, hogy egy szakember mennyiért dolgozik, vagy eleve mi mennyibe kerül csak nézek, hogy atya isten....esélyem sincs rá.
Természetesen szoktam a házra is költeni, de annyit nem tudok, hogy látványos átalakulás történjen.
Őszintén: én csinálom szarul, vagy ez tényleg ilyen nehéz egyedül?
Kíváncsi vagyok, hogy mi az ami "irreális" az életemben, és min kéne változtatnom? (a cigin kívül, azt kérlek ne írjátok, utálom magam miatta)
Néha-néha másodállást nem tudsz bevállalni?
Akár feketén is.
100 ezret is össze lehet szedni szerintem.
Egyedül vagy, fiatal, senkinek nem hiányzol otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!