Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha huszonévesen örököltetek...

Ha huszonévesen örököltetek volna egyedül egy házat a nagyszüleitektől, ti mit kezdtetek volna vele?

Figyelt kérdés

A szülővárosotokban. Olyan fajta 2 szobás, max 70 nm körüli házikó, amit maguknak vettek idős korukra. Egy családnak nem jó, de 1-2 embernek igen. 500 nm-es telken és van hozzá 40-50 nm melléképület rész is külön műhellyel, kamrával és egy raktár/lomtárszerűséggel. Városon belül van, de csendes környéken, kocsival 5-10 perc a belváros.

Ez érdekel, hogy beköltözés, vagy kiadás vagy eladás például, mit csináltál volna és miért? Abba is gondolj bele, hogyha már nem a szülővárosodban éltél (ahol felnőttél), de ugye a ház ott van.

2021. ápr. 8. 19:58
 1/7 Gáz-szerelő Zoli ***** válasza:

Huszonévesen valószínűleg eladtam volna...

Most már nem valószínű, van valamennyi háttér szakértelem a felújításhoz esetleg hozzáépítéshez, értéknöveléshez stb.

20- évesen pénz és munkahely autó nélkül nem nagyon tudtam volna vele mást kezdeni.

2021. ápr. 8. 20:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha ki lehetett volna adni úgy, hogy megérje, akkor kiadtam volna, gyűlt volna az önerő, amíg koliban laktam. Utána, mikor elkezdtem dolgozni, még cafetériából kamatmentesen lehetett volna hitelt törleszteni, én meg valami 50 cafit kaptam akkoriban, úgyhogy eladtam volna és vettem volna egy lakást.
2021. ápr. 8. 20:43
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Hogy én mit csináltam volna ? Először is a földhöz vertem volna a s.ggem örömömben....
2021. ápr. 8. 22:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez attól függ. Ha olyan helyen lett volna, ahonnan be tudok járni az egyetemre, nyilván beköltöztem volna és csak később adom el, mikor már családot tervezek. Ha a hely kiesett volna abból a köorből, ahol az egyetem / munkahely van, valószínűleg eladtam volna.
2021. ápr. 8. 22:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha jó helyen van, akkor kiadom arra az időre, ameddig össze nem akarok költözni valakivel. Persze, ha kiadható helyen van. Az nem probléma, ha én másik városban vagyok, a szüleimmel mindig jó kapcsolatban voltam, ők rendezték volna.

Ha úgy látom, hogy soha nem akarok odaköltözni, akkor eladom. Kis kertes házat nem lehet olyan nagyon sokért kiadni (felénk legalábbis), szóval csak akkor érdemes vele foglalkozni, ha meg akarom tartani. Ha mindenképpen ingatlankiadásból akarok pénzt szerezni, akkor eladom, és az árán veszek egy lakást, ami mindig jobban kiadható, és kevesebb gond van vele.

2021. ápr. 9. 06:23
 6/7 anonim ***** válasza:

70 nm nekem túl nagy lenne, így lehet hogy eladnám.

De egyébként mi pont így "jártunk", felújítottuk a párommal és beköltöztünk, és örülünk, hálásak vagyunk amiért ilyen könnyen került tető a fejünk fölé.

2021. ápr. 9. 10:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Rendkivűl hálás lennék. És ilyet eladni, hát eladja aki hülye, vagy akinek van még másik 2 háza. De nem egy nincstelen huszonéves.
2021. ápr. 10. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!