Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vajon mi lehet az oka annak,...

Vajon mi lehet az oka annak, hogy lakásokban, házakban nem terjedt el a piszoár a fürdőszobákban?

Figyelt kérdés
Köztudott ugye, hogy a férfiaknak kényelmesebb az állva pisilés, minden szempontból. Plusz állandó vitát generál a WC ülőke lehajtása, felhajtása, stb. A piszoár egy egész egyszerű szerkezet, mégsem terjedt el, pedig a közvécékben teljesen általános réges régen. Sokkal kényelmesebb lenne otthon is férfiak számára, talán még higiénikusabb is. És azt nem is említem, hogy reggel is mennyivel egyszerűbb így, mikor még tart a merevedés...

2022. ápr. 9. 13:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
28%

A jelen társadalom nőközpontú, és azért nincsen piszoár a lakásokban, mert nincsen rá szükségük a nőknek. A legtöbb a párját is rákényszeríti, hogy -természetellenesen- ülve pisáljon. A szerencsétlen "férfi" meg magának sem vallja be, hogy -anyámasszony katonájaként- csak végrehajtja az utasítást, inkább azt hirdeti, hogy önként csinálja így.

(Ha az asszony erélyesebben rászól, még menstruálni is fog előbb-utóbb.).

2022. ápr. 9. 16:12
 12/22 A kérdező kommentje:

10es

Nem tudom mit nem értettem tőled, de nem is érdekel. Amúgy ezért van ez az oldal, hogy megvitassuk az ilyen témákat.

2022. ápr. 9. 16:12
 13/22 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk pl. van bidé is és piszoár is.

Egy normális családi ház és normális élettér teljesen elképzelhetetlen 2022-ben ezen fajanszok által elvárt és nyújtotta komfort nélkül.

Sajnos az alapvető higiénia még mindig nem általános hazánkban és olyan társadalomban kérdezel rá a piszoárra, ahol 90%-ban még a bidét sem ismerik.

Természetesen szereltessél be egyet és ne foglalkozzál mások véleményével.

2022. ápr. 9. 16:22
 14/22 anonim ***** válasza:
89%

"Sajnos az alapvető higiénia még mindig nem általános hazánkban és olyan társadalomban kérdezel rá a piszoárra, ahol 90%-ban még a bidét sem ismerik."

Ó az a sötét, elmaradott Magyarország. :D Nos, én Svájcban élek évek óta. Sok háztartásban megfordultam és egyikben sem volt piszoár, és a legtöbben ugyanúgy bidé sem. nem régi építésű házakról beszélek, hanem 10-12 évesekről. Szóval ez nem csak hazánkra jellemző, és szerintem nem amiatt nem szereltetnek be ilyesmit, mert nem általános az alapvető higiénia. Helyhiány, pénzhiány, nem akarnak + egy takarítandó felületet és kényelmes nekik leülni a vécére.

2022. ápr. 9. 16:28
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

"Egy normális családi ház és normális élettér teljesen elképzelhetetlen 2022-ben ezen fajanszok által elvárt és nyújtotta komfort nélkül."

Nagyon elképzelhetetlen lehet valami, ami a házak/lakások 99%-ban egyszerűen nincsen.

És ez nem a "mocskosbüdösmagyarország" hanem világ szinten sehol nem jellemző a piszoár általános családi házban, főleg hogy semmi érdemleges higiéniáról nem beszélhetünk.

2022. ápr. 9. 16:39
 16/22 anonim ***** válasza:
70%
Mondjuk a kérdés alapvető komolyságát erősen jellemzi hogy a kérdező a reggeli merevedéssel érvel. Aki ilyet leír annak nem tudom volt-e már valaha merevedése.
2022. ápr. 9. 16:41
 17/22 anonim ***** válasza:
36%

"én Svájcban élek évek óta"

És akkor mi van?

Ott is lakik egy csomó higiéniát nem ismerő bugrisparaszt. Ezekre kár is hivatkozni.

Amíg az emberek java nem ismeri fel az összefüggést pl. a bidé és a hiánya miatt kialakult aranyere között addig kár is minden szóért.

2022. ápr. 9. 16:44
 18/22 anonim ***** válasza:
53%

Az orvost is pontozzátok le majd.

[link]

2022. ápr. 9. 16:47
 19/22 anonim ***** válasza:
88%

"A jelen társadalom nőközpontú, és azért nincsen piszoár a lakásokban, mert nincsen rá szükségük a nőknek."

A jelen társadalom női háztartásvezetés központú és azért nincsen piszoár a lakásokban, mert fogja a franc még azt is külön takarítani.

Egyébként nem gondolom, hogy ez a fő oka, inkább nemtől függetlenül úgy mondanám, hogy nincs rá szükség, mert a sima wc-be vagy ülve is elvégezhető a feladat. Tehát praktikusabb nem betenni még egy eszközt, ami helyet foglal illetve takarítani kell.

2022. ápr. 10. 09:13
 20/22 A kérdező kommentje:

Svájccal semmi bajom, de tudom, hogy vannak olyan részek, ahol teljesen normális és elfogadott a heti egyszeri fürdés, és ez több Ny-európai országban is. De ez lényegtelen most.

Én nem is Magyarországra korlátoztam a kérdést, tudom hogy máshol sem elterjedt.

"Mondjuk a kérdés alapvető komolyságát erősen jellemzi hogy a kérdező a reggeli merevedéssel érvel. Aki ilyet leír annak nem tudom volt-e már valaha merevedése."

Igen igen, most azt akarod leírni, hogy olvastad a neten, hogy merevedéssel nem lehet pisilni. Na lehet velem van a baj, de én tudok, csak ha 100%-on áll, akkor nem megy, de ez ritka állapot, szóval reggel hamarabb kell pisiljek, minthogy lenyugodna teljesen a helyzet.

"A jelen társadalom női háztartásvezetés központú és azért nincsen piszoár a lakásokban, mert fogja a franc még azt is külön takarítani."

Igen, szerintem is ez az oka, és nem is vitatom. De azért hasznos lenne szerintem.

2022. ápr. 10. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!