Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vajon mi lehet az oka annak,...

Vajon mi lehet az oka annak, hogy lakásokban, házakban nem terjedt el a piszoár a fürdőszobákban?

Figyelt kérdés
Köztudott ugye, hogy a férfiaknak kényelmesebb az állva pisilés, minden szempontból. Plusz állandó vitát generál a WC ülőke lehajtása, felhajtása, stb. A piszoár egy egész egyszerű szerkezet, mégsem terjedt el, pedig a közvécékben teljesen általános réges régen. Sokkal kényelmesebb lenne otthon is férfiak számára, talán még higiénikusabb is. És azt nem is említem, hogy reggel is mennyivel egyszerűbb így, mikor még tart a merevedés...

2022. ápr. 9. 13:24
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
23%
Minek, mikor ott a kézmosó csap? Nem tűnt még fel, hogy átlag magasságú férfiaknak pont farokmagasságban van? >:)
2022. ápr. 9. 13:42
 2/22 anonim ***** válasza:
98%
Feleslegesen plusz helyet foglalna .
2022. ápr. 9. 14:07
 3/22 anonim ***** válasza:
98%
A legtöbb fürdőszoba már ígyis vagy túl kicsi, vagy túl zsúfolt, vagy mindkettő.
2022. ápr. 9. 14:29
 4/22 anonim ***** válasza:
88%

"Köztudott ugye, hogy a férfiaknak kényelmesebb az állva pisilés, minden szempontból."

Köztudott?

Én férfi vagyok de szerintem semmivel nem kényelmesebb, mint leülni.

Kényelmesebb?

A sima WC-t is pontosan ugyanúgy lehet állva használni, innentől teljesen felesleges +1 piszoár.

Higiénia?

Értelmes ember gyermeke képes célozni, és letörölni a WC csészét, illetve takarít is rendszeresen.

2022. ápr. 9. 14:52
 5/22 anonim ***** válasza:
46%

"A sima WC-t is pontosan ugyanúgy lehet állva használni, innentől teljesen felesleges +1 piszoár."

Azt gondolom, nem te takarítod, ha állva pisilsz és ezt mondod erről. Sokkal lentebb van a WC-kagyló, és szétfröccsen a pisi onnan még a falra, padlóra is, és minden ragad.

Ezért jobb a piszoár.

2022. ápr. 9. 15:31
 6/22 A kérdező kommentje:

Felesleges? Mint sok más kényelmi berendezés is a lakásban. Oké, vannak nagyon szűk fürdők, de vannak kifejezetten tágas fürdőszobák is. És a piszoár nem foglal sok helyet. Sőt, ott van pl a bidé, ami sokkal jobban elterjedt, és nem is kérdőjelezem meg a hasznosságát, de biztos, hogy kevesebben és ritkábban használják az emberek, mint pl egy férfi használna egy piszoárt otthon.

"Kényelmesebb?"

Valóban relatív, de igen, szerintem kényelmesebb, én is így érzem, és nemhiába örök téma ez már a kisfiúknál is, hogy inkább hajlamosak állva pisilni aztán az anyjuk veszekedik velük, ha nem sikerül a célzás.

"Értelmes ember gyermeke képes célozni, és letörölni a WC csészét, illetve takarít is rendszeresen."

Igen, de ha mégis állva pisilsz hagyományos WC-be, akár a vízbe, akár a porcelán részre, tuti össze-vissza fröcsköl az egész. Aztán törölgethetsz minden pisilés után.

2022. ápr. 9. 15:43
 7/22 anonim ***** válasza:
74%

"Azt gondolom, nem te takarítod, ha állva pisilsz és ezt mondod erről"

Én meg azt gondolom hülye vagy. Amúgy meg magam takarítom meglepő módon.

"szétfröccsen a pisi onnan még a falra, padlóra is, és minden ragad"

Hát nem tudom te hogy hugyozol, én képes vagyok kulturáltan végezni a dolgomat.

2022. ápr. 9. 15:48
 8/22 anonim ***** válasza:
92%

"Felesleges? Mint sok más kényelmi berendezés is a lakásban. "

Csakhogy a piszoár nem kényelmi berendezés, hanem céleszköz, aminek van létjogosultsága a közösségi helyeken, sokak által használt mosdókban, de totál felesleges egy háztartásban.

A bidét hülyeség ide keverni, tekintve, hogy annak teljesen más, tisztálkodási funkciója van.

Amúgy meg aki járt már közösségi WC piszoáros részében az tudja, hogy sokszor úszik az egész helyiség a hugyban.

2022. ápr. 9. 15:54
 9/22 A kérdező kommentje:

8as

Céleszköz akkor. Még fontosabb, mint egy kényelmi berendezés. A közös helyiségek úsznak a húgyban, mert sok paraszt is odagyűl, plusz vannak azok, akik otthon vigyáznak, de közös helyeken nem érdekli őket, mert nem az övék.

Amúgy én a jövőben komolyan gondolkozok rajta, hogy beszerelek egy piszoárt, azért is tettem fel a kérdést, hogy nektek mi a véleményetek erről. Nekem főleg reggel lenne nagyon hasznos, de amúgy is.

2022. ápr. 9. 15:58
 10/22 anonim ***** válasza:
87%

Látom a szövegértelmezés nem az erősséged.

Amúgy meg mi a kérdés?

Ha te piszoárt akarsz, akkor csinálj azt, kit érdekel.

Ha neked tetszik, akkor tetszik, csak nem értem minek kell "térítőset" játszani.

2022. ápr. 9. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!