Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy polgármester önhatalmúlag...

Egy polgármester önhatalmúlag dönt egy csatornázási beruházásról egy kis településen?

Figyelt kérdés

Kis 600 fős település, dimbes dombos nagyon szép hely, most dobáltak be cetliket, hogy megkezdik a faluban a csatornázást.

Tudom ez mivel jár, ismerősnél kb 1 éve fel van túrva az egész falu, ha Putyin lerohanta volna, nem nézne ki olyan rosszul.

Itt az egész utca végig van betonozva, kis lépcsőkkel, nagy kőfalak, ha ezt itt elkezdik szétbontani....katasztrófa lesz az egész.

Nem tudom a többi lakos hogy vélekedik erről, de engem kissé kiborít, nagyon jól elvagyok az emésztőmmel, 1 évben 1x kell szivattyúzni.

Ma jött is valamilyen ember, körbekamerázta a házunkat vagy 10 percen keresztül, gondolom felmérte, mit lehet szétbombázni.

Mi van, ha valaki ehhez nem járul hozzá, akadályozza a munkát?

2022. márc. 17. 15:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
59%

Szomszéd!

-Miért szalad nagyanyád a kert végébe újsággal a hóna alatt??

-Mivel olvasni nem tud így tuti, hogy sz@rni megy...

:)

2022. márc. 17. 19:07
 12/23 A kérdező kommentje:
Maradi gondolkodású a te drága anyukád, akiből előmásztál te tahó, ha neked a korszerűsítés az, hogy szétbsszák az egész települést, mert ezen akar meggazdagodni egy tetűláda, utána extracsatornadíjat szednek a lakóktól, akkor te egy ritka nagy pöcs vagy.
2022. márc. 17. 19:18
 13/23 anonim ***** válasza:
72%

12: mekkora bunkó hozzászólás!

Nem vagy képes felfogni, hogy EU-s előírás a vidék csatornázása...????

2022. márc. 17. 19:41
 14/23 anonim ***** válasza:
50%
kérdező , te szereted a szart mert ahol nincs csatorna ott vagy elszivárog vagy valahová szivattyúzák a putris csodák
2022. márc. 17. 21:03
 15/23 anonim ***** válasza:
58%

Azt, hogy környezetvédelmi megfontolásból kikell építeni a szennyvíz elvezető csatorna hálózatot. Az EU szorgalmazza. Magyarország is elfogadta!

Amennyiben lenne lehetőséged rákötni, ám mégsem teszed. Büntetést rónak rád - talajterhelési díj néven.

Ennek nálunk pár éve 1800.-/m3 volt a díja. Havi 8 m3 fogyasztás esetén: 8x12x1800= 172.800.- ÉVES + költség!!!

Ami csökkentheti a fogyasztást, az a hitelesített, KÜLÖN VÍZÓRÁRA kötött és mért kerti csapon kifolyó víz.

2022. márc. 18. 07:45
 16/23 A kérdező kommentje:

Ámen. Tiszta jó lesz mindenkinek, település szétverve, kb másfél évig ellehetetlenített pár helyi vállalkozás, éljen megint az EU.

Mondjuk aki ebből csak a fene nagy fejlődést látja, meg a korszerűsítést, félresöpörve mindenféle, pl műemlékvédelmet, látványosságot, idegenforgalmat, van róla véleményem, nem mondom ki...

#13, gondolom olvastad az előzményt, valahogy nem csípem, ha valami agyatlan tahó nekiáll vidékezni...

#14, igen, rád gondoltam.

#15, senki nem kérdezte, hogy működik a talajterhelési adó, de nem köszönöm a felvilágosításod, elhiszem, hogy baromi okos vagy.

Na ennyit erről a lófing fórumról, ahol agyatlan tuskók osztják az észt, a nagy semmiről....

2022. márc. 18. 08:37
 17/23 A kérdező kommentje:

Amire kíváncsi lettem volna, de inkább utánanézek én, mivel a neten csak beruházásokról van szó, ami lehet akár elfogult is, hogy kiépített szivattyútelep esetén kötelezik-e a térséget a rácsatlakozásra.

Kötve hinném, hogy kötelező lenne, mivel rengeteg település van, ahol nincs csatornázva.

Gondolom megpályáztak egy szennyvíztisztító fejlesztést, ebben meg szerepel a környező települések kötelező rácsatlakozása.

2022. márc. 18. 08:41
 18/23 anonim ***** válasza:
69%
#15: ezt már én is írtam neki tegnap.... De továbbra is hajtja a magáét, nem képes felfogni...
2022. márc. 18. 09:22
 19/23 anonim ***** válasza:
74%

#17: tehát nem fogtad fel, amit többen is írtak....

Nyomod a süket dumát, gondolkodás nélkül.

Nyilván van még olyan település, ahol nincs csatornázás... De majd lesz 1-2-5 év múlva, mikor lesz rá pénzük, mert pl. kapnak EU-s pályázati pénzt erre a célra.

De csak hőbörögj tovább, és ereszd a saját trutyidat a földbe... :(((((((

2022. márc. 18. 09:24
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
kedves putris kérdező tiszta környezet pénzbe kerül ez fáj neked . te eddig mennyit fizettél 1m3 szennyvíz elszállításáért ?
2022. márc. 18. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!