Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Van még olyan a fővárosban,...

Van még olyan a fővárosban, hogy több lakás/család egy közös wc-t használ?

Figyelt kérdés

2022. febr. 24. 10:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Van, a régi típusú bérházakban a belvárosban.

Nyilván ahol van pénz, ott mindenki megcsinálja magának lakáson belül, hogy ne kelljen kijárni, de ez az egyének döntése.

Mikor mi anno (20+ éve) ilyenbe költöztünk, ott pl a négy vécé a szinten fel volt osztva, hogy melyik négy lakásé, mivel a többi lakás az évek alatt saját maga csináltatott magának. Szóval így közös helyett sajátunk volt, csak épp az udvaron.

Néhány éve szűnt meg az utolsó is, mikor minden lakó saját fürdőt csináltatott. Utána felszámolta a ház azt a helyiséget.

De belvárosi körfolyosós, régi típusú bérházakban sok helyen a mai napig léteznek ezek a mellékhelyiségek. Szegényebb részeken, ahol a lakóknak nem futja átépítésre, ott vannak, akik még használják is.

2022. febr. 24. 10:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Első hibátlanul leírta. A mi házunkban is, és amelyikben felnőttem, ott is megvannak még ezek a folyosó végi közös vécék. A szülői házban van is szegényebb lakó (talán mindösszesen 2 ilyen lakás akad az 5 szinten), aki azt használja, mert nem volt lehetősége saját mellékhelyiséget kiépíteni lakáson belül. De épp emiatt nekik az már gyakorlatilag saját, hisz mások nem szorulnak rá.
2022. febr. 24. 11:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a társasházban van egy közös wc, egyetlen ember haza használja. A lakás önkormányzati tulajdonú, időnként rászorulókat költöztetnek be, gondolom nem éri meg csináltatni nekik egy benti wc-t(a társasháznak viszont elég nagy kiadást jelent, sokszor mindenfélét beledobálnak és így dugulás van)
2022. febr. 24. 12:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak még komfort nélküli vagy félkomfortos lakások, és akkor az emeleten kint van a WC.
2022. febr. 24. 16:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Ez hihetetlen. Nem is értem miként lehet így élni 2022-ben.
2022. febr. 24. 17:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken sok helyen még pottyantós is van a kert végében. Az rosszabb szerintem, az udvari vécével nagy bajom sose volt (majdnem 15 évig voltunk félkomfortosban, mire lett pénz fürdőszobára - egész gyerekkoromban szinte), inkább csak a jajj este van, hideg van, nincs kedvem még kimenni jellegű kényelmi dolgok.

Na jó, hasmars esetén nyilván kellemetlen. :DD

2022. febr. 24. 22:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
2022. febr. 25. 00:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is van a belvárosban, talán egy vagy két lakás lakói használják. Én sem gondoltam volna, hogy a 21. században még létezik ilyen, meg is lepődtem amikor ideköltöztem.
2022. márc. 2. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!