Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kilakoltatás moratorium alatt...

Kilakoltatás moratorium alatt szűlő által?

Figyelt kérdés

Adott egy családi lakás, teljes tulajdonosa egy anyuka. 2 felnőtt gyerekével él, akik fizetik rendesen a rezsit, kaját, bajt nem csinálnak.

Nincs semmi szerződés, ide vagyunk bejelentve. Ahogy olvastam április 30-ig érvényes a moratorium.

Moratórium érvényes ilyenkor is? Ha esetleg szó nélkül kijelentene minket a lakásból akkor savazáson/fenyegetésen kívül nem tud addig mit tenni ugye?

2022. jan. 4. 11:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%

A bejelentés semmiféle jogot nem keletkeztet. Ugyanígy a kijelentés sem foszt meg semmitől. Tehát nyugodtan ott maradhatsz - ha vállalod a háborút.

A moratórium pedig nem a családi balhés jogviszonyokra vonatkozik.

2022. jan. 4. 11:30
 2/17 A kérdező kommentje:

És akkor gyakorlatilag nem tud tenni semmit azért hogy kirakjon minket?

Nem hívhat ide senkit, hogy erőszakkal eltávolítson, stb?

Utaláson keresztül fizetem az én részem szóval nyoma van, hogy adok haza. Amíg agyagi kárt nem okoz nekem addig bírom a háborút, ha esetleg összetöri a notebookom vagy ilyesmi akkor feljelenthetem?

2022. jan. 4. 12:23
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
A kilakoltatási moratórium a veszélyhelyzet végéig érvényes. Sajnos. Te ki vagy a történetben? Az egyik felnőtt gyerek? Vagy egyéb hozzátartozó? Ha anyuka a lajás tulajdonosa, és szeretné már kipaterolni nagykorú csemetéit, hogy álljanak a saját lábukra, előbb-utóbb sikerülni fog neki. Azét a ház tulaja hadd döntse már el, hogy kivel szetetne együtt élni.
2022. jan. 4. 12:45
 4/17 anonim ***** válasza:
72%

A vázolt történetben a kérdező nem bérlő, hanem szívességi lakáshasználó (ha jól értem)

De amúgy a kilakoltatási moratórium elsősosrban a bankokra, önkormányzatra, egyéb állami szereplőkre vonatkozik tudtommal.

2022. jan. 4. 12:52
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

De miért akarsz mindenáron ott élni felnőttként, ha anyukád már a háta közepére nem kíván és tulajdonjogod sincs a lakásban? Állj a saját lábadra és hagyd anyádat, hogy élje az életét. Felnőtt vagy, ideje leválni.

Az ilyen helyzetekre szerintem egyáltalán nem vonatkozik a moratórium, egyszerűen az anya nem akar már a felnőtt gyerekkel, vagy gyerekeivel együtt éli.

2022. jan. 4. 14:03
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erre nem vonatkozik a moratórium, hiszen nem bérlők vagytok.
2022. jan. 4. 14:09
 7/17 A kérdező kommentje:

Nekem nincs bajom vele, akkor miért mennék el? A mentál problémáival meg nem tudok mit kezdeni, javasoltam neki a pszichiátert arra is nyilván elkezdett savazni. De ha ennyire más témákat feszegetünk akkor 23 éves fiú és 30 éves nővér+6 éves gyereke.

Báttyámat, apámat már elkergette az évek alatt, most jönnénk mi.

Ezek az epizódjai 2-3 havonta jönnek rá anélkül, hogy bárki bármivel kiváltaná súlyosabban. Köztes időszakban türhető és nem nyaggat senkit.

Azért lényeg a kérdésben hogy mit tehet "jogilag" és nem az, hogy mi a társadalmi "elvárt", mertha túlságosan bekattan akkor mi mivel tudunk védekezni.

2022. jan. 4. 17:59
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
7: a moratóriumnak akkor sincs ehhez SEMMI köze!
2022. jan. 4. 18:05
 9/17 anonim ***** válasza:
90%
De hát ennyi idősen, pláne gyerekkel, már nem feltétlenül egészséges otthon lakni a gyerekszobában. Persze, hogy konfliktusokat szül. Hogy a szülő felnőttként mennyire támogatja a gyerekét, az az ő döntése, elvárni nem lehet. Ha jóban vannak és van miből, általában támogatja, ha nincsenek jóban vagy neki sincs, akkor meg ez van. Ki kell repülni, saját lábra állni.
2022. jan. 4. 18:43
 10/17 A kérdező kommentje:

Tud valaki érdemben is válaszólni a KÉRDÉS kapcsán vagy folytassuk tovább a terelést?

Most lehet a moratoriumnak ehhez semmi köze de valami korlátja van ennek a random kidob minket mert épp olyan "kedve" van.

2022. jan. 4. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!