Kilakoltatás moratorium alatt szűlő által?
Adott egy családi lakás, teljes tulajdonosa egy anyuka. 2 felnőtt gyerekével él, akik fizetik rendesen a rezsit, kaját, bajt nem csinálnak.
Nincs semmi szerződés, ide vagyunk bejelentve. Ahogy olvastam április 30-ig érvényes a moratorium.
Moratórium érvényes ilyenkor is? Ha esetleg szó nélkül kijelentene minket a lakásból akkor savazáson/fenyegetésen kívül nem tud addig mit tenni ugye?
Na de min vesztetek össze? Ha összeköltöznétek a nővéreddel, ketten már biztos tudnátok albit kivenni... És apukádat miért nem szidod, hogy nem támogat?
Már nem gyerekek, hanem felnőttek vagytok. Neked talán még egy évig, ha még nappali tagozaton tanulsz, lehet valami hivatkozási alapod (de nem biztos, hisz csp már nem jár utánad). Vagy talán ha önhibádon kívül nem tudod magad ellátni, pl. mert rokkant vagy. Egyébként kirakhat, mint tulajdonos. Szerintem inkább legyél vele jóban és közben építsd fel az életedet. Majd ha meghal, megöröklitek. (Ha el nem adja vagy másképp nem végrendelkezik.) De addig csak az övé, és a tulajdonáról ő dönt. Esetleg ha szakorvos szerint nem beszámítható, akkor lehettek a gyámjai. Vagy megpróbálkozhatsz egy ügyvédnél, hogy a befizetéseid keletkeztetnek-e tulajdonjogot, de laikusként szerintem hacsak nem nagymértékű felújításra fordítottátok (pl. tetőcsere), amit számlával tudsz igazolni, akkor nem valószínű.
Az a baj hogy ez nem rajtam múlik, hogy jóban legyünk. Apámat nincs miért szídni, egyszer sem bántott és szó nélkül segített.
Én megteszem amit lehet hogy ne legyen probléma itthon, takarítok, rendet tartok magam után (ez tesómról nem elmondható), fizetjük amit kell. Olyan piti dolgokból csinál tragédiát, hogy már szégyellem leírni, egy példa: Naponta szellőztetek a szomámban, neki mégis még mindig büdös van és ha egy résnyire nyitvahagyom az ajtót akkor becsúkja, hogy ne szagoszítsam el a LAKÁSÁT. Nem tudom miért csinálja, unatkozik vagy tényleg beteg.
Moratóriumnak és a kijelentésnek ehhez semmi köze és csak bírói végzéssel tehet ki.
Tehát futnia kell egy kört a bíróságon aztán lehet az ítéletet végrehajtani.
Gyakorlatilag olyan gyors a magyar rendszer, hogy ha most elindítja talán jövőre lesz eredménye.
Ha csak jogilag nézzük a kérdést és a lakás teljes egészében az övé, akkor bármikor kitehet benneteket, főleg ha te már nem tanulsz, hanem dolgozol, van önálló jövedelmed.
Lecseréli a zárat, kijelent benneteket a címről és ennyi. Emberileg természetesen elítélendő, de az ő lakása, a ő élete, senkit nem köteles elviselni maga mellett.
Nem írtad, hogy mekkora a lakás. Azért akad ki három havonta, mert már egyedül akar élni, ti pedig nem veszitek a lapot. Ideje saját lábra állni és ha anyád nem akar együtt élni veletek, akkor nem akar, az ő döntése. Meddig akartok még nála lakni felnőttként? El lehet menni albérletbe, vagy apádhoz költözni, hiszen vele jól kijössz. Akkor miért nem nála laksz?
Minek erőszakoljátok rá magatokat? Lehet, hogy nem jó anya, de valahogy csak felnőttetek, most már rajtatok a sor, ideje leválni és külön menni.
Jogilag bármikor kitehet benneteket.
De, válaszoltak a kérdésre. Erre nem vonatkozik a moratórium.
Mit lehet tenni? Felnőtt emberek vagytok, kerestek magatoknak saját lakást és elköltöztök.
Anyátok meg úgy lesz otthon egyedül bolond, ahogy akar, onnantól nem a te gondod. Te meg úgy és akkor hagyod nyitva az ajtód, ahogy akarod. Üdv a felnőtt világban.
Ha nem akarsz költözni, akkor meg tűrsz tovább - bár az már téged minősít, ha tátott szájjal mész abba a bizonyos erdőbe. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!