A lakásotthon ugyan olyan mint a gyermekotthon?
A (családsegítő vagy gyámügyes már nem tudom melyihez tartozik) ő felhozta hogy nem lenne e nekem ott jobb.Én azt se tudom mi az.Annyit mondott hogy gyakorlatilag kiemelnének a családból,nos nem tudom hogy jobb lenne e a folyamatos ordibálások és az éhezés helyet.
Hogy járnék onnan iskolába,vagy átkerülnék utolsó félévre egy másik suliba?
Jövőre kezdem a gimit.
Kell a szállásért fizetnem és én kapok zsebpénzt?
Nincsen sajnos semilyen rokonom akihez mehetnék.
(Bocs a helyesírási hibákért ha van mert ideges vagyok.)
16/l
A gyermekotthon nagylétszámú intézmény volt, manapság már nem nagyon van.
A lakásotthonban pedig kis létszámban vannak, általában 1-2 felnőttel.
Itt olvashatsz róla, ez egy példa arra, hogy milyenek:
A zsebpénzről itt a törvény külön rendelkezik:
2014-ben úgy 5-6e ft volt 14 év felett - most az öregségi nyugdíjminimum összegének %-ában van meghatározva.
Itt írnak a szabályokról, pl. hogy van zsebpénz, de nem lehet "akármire" költeni: [link]
Fizetned egészen biztosan nem kell érte. Viszont valószínűleg új, a lakásotthonhoz közeli iskolába kerülnél. Általában nem a gimnáziumi érettségi a cél az állami gondoskodásban, hanem hogy minél hamarabb szakmát szerezzen a gyerek, mert 18 éves kora után egyedül kell megélnie.
Gondolom ezt helye válogatja. nekem is volt állami gondozott osztálytársam, ilyesmi fel sem merült. A legdurvább szökés az volt, mikor két napig nem ment haza egy csaj: mint kiderült, koncertre szökött el, utána visszament minden további nélkül. Kecskeméti volt az osztálytársam. Nyilván ha borsodi valaki ott rosszabb a helyzet.
Ő itt élt, szerette. [link]
Sokkal jobban mint a - már bocsánat- ri.banc anyja mellett lenni. Egész pici volt az osztálytársam amikor napokra otthagyta egyedül az anyja, mert csávózni ment. Addig meg a kicsi éhezett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!