Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lekapcsolod otthon a villanyt,...

Lekapcsolod otthon a villanyt, ha kimész egy helyiségből, ahova tudod, hogy nem fogsz visszamenni egy ideig?

Figyelt kérdés
Lekapcsolod, hogy ne égjen feleslegesen, vagy hagyod égve, hogy ne kelljen kapcsolgatni, és csak lefekvéskor kapcsolod le a villanyokat mindenhol?
2022. febr. 16. 23:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
Lekapcsolom, mert nem lopom az áramot.
2022. febr. 16. 23:18
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
Volt néhányszor olyan, hogy éjszakára se kapcsoltam le a villanyt, és úgy aludtam világosban. Annyira elálmosodtam, hogy nem volt energiám felkelni, és lekapcsolni. ( Nincs éjjeli lámpám) 15 wattos ledes lámpa van, úgyhogy nem vág földhöz az a plussz energiafogyasztás.
2022. febr. 16. 23:28
 3/12 anonim ***** válasza:
65%
Persze, lekapcsolom, nem ingyen van az áram.
2022. febr. 16. 23:28
 4/12 anonim ***** válasza:
35%

Vagy igen vagy nem.

Egyszer kiszámoltam hogy a 4 szobás lakásban ha sötétedés után az összes lámpát felkacsolom lefekvésig az havi 800 Ft áram, úgy hogy közben a teljes áramfogyasztásunk ennek tízszerese. Ha pedig nagyon spórolósan lekapcsoljuk akkor is ha 2 perc mulva kelleni fog megint akkor lenne mondjuk 300 Ft. Most valahol a kettő között lehetek, azaz sokszor felkapcsolva marad egy lámpa akár egy órát is olyan helyen ahol nincs senki, viszont nem kapcsolom fel a lámpát pl hálószobába délután 4kor csakazértis.

Nekem nem ér meg havi 200-300 forint spórolást hogy ezen pörögjek, ha ezt a hatalmas összeges meg akarom takarítani akkor van annak egyszerűbb módja.

2022. febr. 16. 23:42
 5/12 anonim ***** válasza:
64%
Nálam nem is csak a pénzről szól, megengedhetném magamnak, hogy égjenek a lámpák sötétedéstől lefekvésig, inkább környezettudatosság miatt kapcsolom le.
2022. febr. 17. 00:13
 6/12 anonim ***** válasza:
54%
Amíg kapcsolókat kellett nyomkodni, gyakran elfelejtettem. Mióta hangasszisztenssel programozható, eszembe szokott jutni és odaszólok, hogy kapcsolja le.
2022. febr. 17. 00:43
 7/12 anonim ***** válasza:
64%
Ha mászkálás van a szobába, akkor marad a villany. Pl. reggel a fürdőbe megyünk mind egymás után, kis szünetekkel. De pl. este, ha kint tévézünk, szobában lekapcsolom a villanyt.
2022. febr. 17. 06:46
 8/12 A kérdező kommentje:
6: ezzel az erővel mozgásérzékelővel is megcsinálhatnád, hogy amikor bemész, felkapcsol magától, amikor meg nem vagy ott, akkor egy idő után magától lekapcsolja :)
2022. febr. 17. 07:32
 9/12 anonim ***** válasza:
43%
Le.
2022. febr. 17. 09:00
 10/12 anonim ***** válasza:

8.

Mivel a családtagjaim eléggé "nagyvonalúan bántak a világítással", ezért amikor ezt meguntam, a családi házam -szinte- összes helyiségében mozgásérzékelőket szereltem fel. Ezek kapcsolják fel és le a villanyokat már vagy 20 éve. Ráadásul már sokszorosan visszahozták az akkori -ezer Ft/db. körüli- árukat

(..és még beszélgetnem sem kell a kapcsolókkal mint ahogyan a 6-os teszi.)

2022. febr. 17. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!