Lekapcsolod otthon a villanyt, ha kimész egy helyiségből, ahova tudod, hogy nem fogsz visszamenni egy ideig?
Vagy igen vagy nem.
Egyszer kiszámoltam hogy a 4 szobás lakásban ha sötétedés után az összes lámpát felkacsolom lefekvésig az havi 800 Ft áram, úgy hogy közben a teljes áramfogyasztásunk ennek tízszerese. Ha pedig nagyon spórolósan lekapcsoljuk akkor is ha 2 perc mulva kelleni fog megint akkor lenne mondjuk 300 Ft. Most valahol a kettő között lehetek, azaz sokszor felkapcsolva marad egy lámpa akár egy órát is olyan helyen ahol nincs senki, viszont nem kapcsolom fel a lámpát pl hálószobába délután 4kor csakazértis.
Nekem nem ér meg havi 200-300 forint spórolást hogy ezen pörögjek, ha ezt a hatalmas összeges meg akarom takarítani akkor van annak egyszerűbb módja.
8.
Mivel a családtagjaim eléggé "nagyvonalúan bántak a világítással", ezért amikor ezt meguntam, a családi házam -szinte- összes helyiségében mozgásérzékelőket szereltem fel. Ezek kapcsolják fel és le a villanyokat már vagy 20 éve. Ráadásul már sokszorosan visszahozták az akkori -ezer Ft/db. körüli- árukat
(..és még beszélgetnem sem kell a kapcsolókkal mint ahogyan a 6-os teszi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!