Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy lehet azt megoldani egy...

Hogy lehet azt megoldani egy házban, hogy gyorsan odaérjen a melegvíz mindenhova?

Figyelt kérdés
Jelenleg az van, hogyha zuhanyozni akarok, 5 perccel előbb ki kell nyitni a vizet, hogy meleg legyen, ami iszonyú pazarlás. Volt már kint egy vízszerelő, és a hideg vízre van rákötve egy keringető szivattyú, azt mondta jól van az úgy. Hiába mondtam, hogy nekem nem a hidegvizet kell keringetni, mert az azonnal ott van bárhol kinyitom a csapot, nekem a melegvíz kell. De szerintem nem is értette meg, hogy mit akarok. Egy két köbméter vizem elmegy erre, hogy várok a melegvízre, nagyon bosszantó.
2021. dec. 15. 08:39
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Ezt csak olyan helyen lehet megcsinálni ahol eleve van meleg víz tartály.Egy másik vezetéket is ki kell épiteni.Ebbe kell a keringtetőt beszerelni.Így tud a víz keringeni meleg viz hálózati rendszerbem.
2021. dec. 15. 09:22
 2/23 anonim ***** válasza:
84%

Lehetőleg a fogyasztás helye fölött legyen a kazán vagy a bojler.

Ha pl. van 2 fürdőszoba, akkor lehet 2 bojler.

Mekkora lakásod van, hogy ekkora távolságok vannak benne?

2021. dec. 15. 09:23
 3/23 A kérdező kommentje:
Ez egy 300 négyzetméteres ház. Gázkazán csinálta a melegvizet, amihez volt egy melegvíztartály. Ez a második emeleten volt elhelyezve, de így sem volt jó. (3 szintes a ház, földszint+2 emelet) A gázt ki akartam iktatni teljesen, így bojlert szereltettem fel, ez most a földszinten van. Végülis ez lényegtelen, mert korábban a gázkazános megoldás mellett is ugyanígy várni kellett a melegvízre sokat.
2021. dec. 15. 15:03
 4/23 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, pont ezt mondtam a vizesnek, hogy ahol kijön a melegvíz a bojlerből és bemegy a csőbe, oda kéne szerelni rá egy keringetőt, de azt mondta azt nem lehet. Hogy miért nem tudom, én nem értek ehhez, csak józan paraszti ésszel úgy gondoltam, ez lehetne a megoldás.
2021. dec. 15. 15:04
 5/23 A kérdező kommentje:
Második, 5 fürdőszoba van, külön egy wc még és egy konyha, ahol kell a víz. ennyi bojlerre nincs helyem. :D
2021. dec. 15. 15:06
 6/23 anonim ***** válasza:

Nem lehet megcsinálni, észszerű keretek közt. Amint kijön a víz a bojlerből, egyből elkezd lehűlni. Az ilyen sima csőhéj nagyon kevés hőt tart vissza, csak annyi, hogy nem 5 perc alatt hűlne le, hanem 1 óra alatt. Ha egy órán keresztül nem használod, már forró helyett egy aliglangyos víz jönne a csőből.

Esetleg lehetne még egy kisebb bojler oda, amelyik fürdő távol van a mostani bojlertől, és gyakran van használva. Ha a wc van távol a bojlertől, oda meg egy kis átfolyós elektromos vízmelegítő.

2021. dec. 15. 17:17
 7/23 anonim ***** válasza:
66%
Amíg nem lesz puffer tartály cirkulációs vezetékkel addig így is marad.
2021. dec. 15. 17:54
 8/23 anonim ***** válasza:
Ahogy írod keringtető szivattyú kell a meleg ágba, meg lehet oldani csak nem úgy kell üzemeltetni mint a fűtési szivattyút. Ebben az esetben a szivattyút egy átfolyás érzékelő kell hogy kapcsolja egy ilyet is be kell építeni a rendszerben ez érzékeli hogy megnyittad a csapot és indul a szivattyú ha elzárod kikapcsol. Ezen kívül alaposan el kell látni szigeteléssel a meleg csövet.
2021. dec. 15. 18:17
 9/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm nyolcas, tudtam, hogy kell lennie valami megoldásnak. Akkor már csak keresnem kell valakit, aki meg tudja csinálni.
2021. dec. 15. 19:22
 10/23 anonim ***** válasza:
Annak mi értelme van, ha akkor indul a szivattyú, amikor kinyitod a csapot?
2021. dec. 16. 05:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!