Kombi cirkó tanácsok?
Lakásvásárlás előtt állok, még sosem volt cirkó fűtésem, de a lakásban, amit kinéztem az van. Milyenek ezzel a tapasztalatok?
Olvastam róla, hogy nem tudja egyszerre fűteni a radiátort meg a melegvizet (pl. fürdésnél). Ez még nem feltétlen akkora baj, de előfordulhat olyan, mint a bojlereknél, hogy zuhanyzás, fürdés közben egyszer csak "elfogy" a melegvíz és csak a hideg jön belőle egy ideig, amíg újból magához nem tér a rendszer?
Szeretek sokáig zuhanyozni, úgyhogy ez fontos lenne.
Allandoan szereltetni kell. 25-35 ezreket kernek el a szerelok. A kemenyseprok meg kb 4-5 evente koteleznek kemenybelelesre,ami darabonkent 500 000 huf.
Csak 250 m2 feletti lakast eri meg cirkoval futeni.
4-es!
De mit csináljak, ha ez van a lakásban? Át lehet alakítani, pl. hőszivattyúsra? (Nem tudom, hogy az megéri-e, csak sokan mondták, hogy jó)
Amúgy Te akkor milyen fűtést javasolsz?
4-es ne beszélj ostobaságokat
Gyakorlatilag amit írsz abból semmi nem igaz!
A melegvíznek pedig előnykapcsolása van.
Ez azt jelenti hogy amíg melegvíz vétel van addig a fűtés nem megy.
" És ha jó a készülék van egyszerre fűtés fürdés is"
Na de kérem! Most van, vagy nincs? :)
Annyi, hogy addig nem keringeti a radiátorban a meleg vizet, amíg neked fürdéshez adja, de azt nem fogod észrevenni, mert addig is meleg a radiátor!
Abból ne csinálj gondot.
Inkább az, hogy mivel nincs melegvíz tárolás, egy kicsit mindig várni kell, míg a meleg vizet megkapod, engedni kell egy darabig a vizet és az elején hideg jön. Ez idegesítő lehet annak, aki távfűtéshez vagy tárolós vízmelegítőhöz szokott.
De energia szempontjából takarékosabb, mint egy bojler, amely állandóan melegen tartja a vizet neked, még akkor is, ha tizenpár óráig nem engeded, mert otthon sem vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!