Ki lakott már olyan házban, ahol az ablakokon szó szerint süvített a szél?
Volt. Széles celluxxal körberagasztottam az összes ablakot, kivéve egyet amin szellőztettem és kicsit jobb állapotú volt (kis lakás, elég volt télen az az egy ablak + a bejárati ajtó). Ez amúgy sokat ért, mert bár az ablak így is jéghideg, legalább nem közvetlenül jött be a hideg levegő "csak" hőátadással. Lehet még ilyen szivacscsíkokat is venni.
Aztán kicseréltük az ablakokat, jó befektetés volt.
Most is olyan alberletben elek.Akkora res van az ablak es a keret kozott, hogy a huvelykujjam is belefer.Minden evben osszel, amikor hidegebbre fordul az ido,csikokra vagott es osszesodort textillel ( az iden parnahuzattal)betomogetem a rest,es csak tavasszal,aprilis korul szedem ki.Eleg jol meggatolja, hogy bejojjon a hideg.Szerencsere van masik ablak is a szobaban, igy a szelloztetes nem gond.
Amikor panelban laktunk,akkor meg az ablakparkanyt szedte le valahogy a parom,kitomtuk szivaccsal a rest,a parkanyt visszatettuk, es nem suvitett be tobbe a szel.
Én egy belvárosi társasházi lakásban lakom, ha fúj a szél, itt is az van, amit mondasz.
De ilyen egy évben 3-4 napig van max.
Most az őszi lehűléskor például teljesen átfújta a lakást a szél.
Igen én...
Székesfehérvártól 25km-re vettem egy régi romos házat, hogy elköltözhessek szüleimtől... most húzom benne a 4. Telemet, mostanra már minden ok, már kialakultak a taktikáim télre, de az első 2 tél brutál rossz volt.
Árulnak praktikerben utolagos szigeteléseket, Ragaszthatóakat is semmi szerszám igényük nincs, de rendkívül sokat számítanak... ragassz vele körbe minden nyílászárót... ha egyrétegű az ablaküveg, arra is lehet tenni + fólia szigetelést..
Ajtók alját odagyűrt pokrócokkal
Fűtettlen helységek felé is kell tenni szigetelőcsíkokat az ajtóba...
Úgy, hogy lényegileg semmit nem sikerült még "felújítanom" a házon, idén már fele annyi fával készülök, mint ami nem volt elég az első 2 télre...
+ kiegészítő fűtésnek szereztem be szieszta kályhákat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!