Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki lakott már olyan házban,...

Ki lakott már olyan házban, ahol az ablakokon szó szerint süvített a szél?

Figyelt kérdés
Most egy ilyenben élek, ha nagyobb szél van, itt erre 70-80 km/h se ritka, akkor szó szerint ömlik be a hideg az ablakokon, akkor még 20 fokra se nagyon melegszik fel a ház. A ház a falutábla mellett fekszik, a telek nyugat felé lejt, onnan kapja a nagy szelet. Van, hogy ágyban az ablaktól 2 méterre is érzem a huzatot. Inkább csak érdeklődés a kérdésem, hogy van még az országban ilyen ház, vagy csak ez ilyen pocsék?
2021. dec. 2. 22:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%

Volt. Széles celluxxal körberagasztottam az összes ablakot, kivéve egyet amin szellőztettem és kicsit jobb állapotú volt (kis lakás, elég volt télen az az egy ablak + a bejárati ajtó). Ez amúgy sokat ért, mert bár az ablak így is jéghideg, legalább nem közvetlenül jött be a hideg levegő "csak" hőátadással. Lehet még ilyen szivacscsíkokat is venni.

Aztán kicseréltük az ablakokat, jó befektetés volt.

2021. dec. 2. 22:16
 2/16 anonim ***** válasza:
53%
Nyilván vannak ilyenek. Ablakcsere az egyik legjobb dolog a világon.
2021. dec. 2. 23:36
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

Most is olyan alberletben elek.Akkora res van az ablak es a keret kozott, hogy a huvelykujjam is belefer.Minden evben osszel, amikor hidegebbre fordul az ido,csikokra vagott es osszesodort textillel ( az iden parnahuzattal)betomogetem a rest,es csak tavasszal,aprilis korul szedem ki.Eleg jol meggatolja, hogy bejojjon a hideg.Szerencsere van masik ablak is a szobaban, igy a szelloztetes nem gond.

Amikor panelban laktunk,akkor meg az ablakparkanyt szedte le valahogy a parom,kitomtuk szivaccsal a rest,a parkanyt visszatettuk, es nem suvitett be tobbe a szel.

2021. dec. 2. 23:37
 4/16 anonim ***** válasza:
Én is ilyenben élek,az ablakokon fólia van,de nem tudom az is mennyit fog érni a mínuszokkal szemben.
2021. dec. 3. 00:00
 5/16 A kérdező kommentje:
Valami rongyon gondolkoztam én is. Szélcsendben amúgy szinte nem is érződik semmi, szóval akkor lehet nem is olyan rossz a helyzet ezek szerint. De a csere mindenképp tervben van, mert az üveg is gyalázat. Egy-két előnye mondjuk van talán ezeknek a pocsék ablakoknak, így belegondolva. A kaja szag 1 óra alatt kimegy a házból külön szellőztetés nélkül is, a kazán nem használja el az oxigént.
2021. dec. 3. 00:01
 6/16 anonim ***** válasza:
36%

Én egy belvárosi társasházi lakásban lakom, ha fúj a szél, itt is az van, amit mondasz.

De ilyen egy évben 3-4 napig van max.

Most az őszi lehűléskor például teljesen átfújta a lakást a szél.

2021. dec. 3. 00:34
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Textillel tömögetni, anyám borogass... Nem egyszerűbb purhabot venni és kinyomni a rést?
2021. dec. 3. 02:20
 8/16 anonim ***** válasza:

Igen én...

Székesfehérvártól 25km-re vettem egy régi romos házat, hogy elköltözhessek szüleimtől... most húzom benne a 4. Telemet, mostanra már minden ok, már kialakultak a taktikáim télre, de az első 2 tél brutál rossz volt.

Árulnak praktikerben utolagos szigeteléseket, Ragaszthatóakat is semmi szerszám igényük nincs, de rendkívül sokat számítanak... ragassz vele körbe minden nyílászárót... ha egyrétegű az ablaküveg, arra is lehet tenni + fólia szigetelést..

Ajtók alját odagyűrt pokrócokkal

Fűtettlen helységek felé is kell tenni szigetelőcsíkokat az ajtóba...

Úgy, hogy lényegileg semmit nem sikerült még "felújítanom" a házon, idén már fele annyi fával készülök, mint ami nem volt elég az első 2 télre...

+ kiegészítő fűtésnek szereztem be szieszta kályhákat.

2021. dec. 3. 09:41
 9/16 anonim ***** válasza:
36%
Ha nincs szél nem érzed hogy jön be a hideg, de attól még a meleg ugyanúgy kiszökik.
2021. dec. 3. 13:10
 10/16 anonim ***** válasza:
41%
"Ki lakott már olyan házban, ahol az ablakokon szó szerint süvített a szél?" ez csak hiszti , minden ablakot lehet szigetelni
2021. dec. 3. 13:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!