Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki lakott már olyan házban,...

Ki lakott már olyan házban, ahol az ablakokon szó szerint süvített a szél?

Figyelt kérdés
Most egy ilyenben élek, ha nagyobb szél van, itt erre 70-80 km/h se ritka, akkor szó szerint ömlik be a hideg az ablakokon, akkor még 20 fokra se nagyon melegszik fel a ház. A ház a falutábla mellett fekszik, a telek nyugat felé lejt, onnan kapja a nagy szelet. Van, hogy ágyban az ablaktól 2 méterre is érzem a huzatot. Inkább csak érdeklődés a kérdésem, hogy van még az országban ilyen ház, vagy csak ez ilyen pocsék?
2021. dec. 2. 22:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%

Mifelénk egy öreg bácsi olyan házban lakik, aminek ablaka sincs :D

Rossz volt az ablaka, nem volt pénze kicserélni... gondolta téglája van egy csomó... hát befalazta az ablakokat...

Nem panaszkodott, nem rinyált, nem akart fázni... megoldotta.

2021. dec. 3. 14:04
 12/16 anonim ***** válasza:
36%

Kb. 10 éves panellakásban volt olyan az ablak, hogy amikor az 1987-es hatalmas havazás belepte az országot (mínusz 20-25 fokkal és széllel..), reggelre az északi fekvésű konyhában az ablak belső sarkainál állt a hó.. Pedig azért egy 10 éves, budapesti lakásnál ilyenre nem számítottam. A spejz-szekrényben tárolt vizes palackok kockára fagytak..

Később megcsinálattunk valamilyen bemarásos szigetelést az ablakokba, de ennyire extrém időjárás emlékeim szerint azóta sem volt.

2021. dec. 3. 19:01
 13/16 anonim ***** válasza:
41%

"Most egy ilyenben élek"

Ez elég nagy igénytelenségre vall.

...és mi az akadálya, hogy megcsináld, vagy megcsináltassad?!

2021. dec. 3. 21:22
 14/16 anonim ***** válasza:
68%

Szuleim haza is ilyen volt. Mikor fujt a szel akkor mozgott a fuggony csukott ablaknal. De azota ki lett cserelve muanyag ablakra es nincs ilyen gond naluk.

Nem vagy ezzel egyedul. Sok haz van meg az orszagban aminek meg a regi megvetemedett fa ablaka van.

2021. dec. 3. 23:18
 15/16 A kérdező kommentje:
13. Pl nem akarok rontani a jelenlegi állapoton, egy szakember meg baromi drága, vagy ki sem jön. Én felvállalom, nem vagyok ezermester. Sajnos elszálltak az árak, a fizetés meg nem nőtt, vagy csak alig. Semmi extrára nem kell gondolni ezzel kapcsolatban. De jöttek ötletek, úgyhogy köszönöm, egy rongy is már rengeteget csillapít, igen, igénytelen, hogy megerősítselek 13. :) Igen, igaza volt az egyik válaszolónak, most, hogy mínuszok vannak, már szélcsendben is érződött a hideg.
2021. dec. 3. 23:41
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem záródik rendesen az ablak? Nálam is volt ilyen, elbandukoltam a boltba, és megoldottam. Olcsón lehet venni ilyen öntapadós szigetelő profilokat, pár ezresből a teljes házat rendbe lehet tenni. Általában a legkisebbek is elegendőek, a nagyok miatt már nehezen záródnak a nyílászárók.

[link]

2021. dec. 5. 09:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!