Ki lakott már olyan házban, ahol az ablakokon szó szerint süvített a szél?
Mifelénk egy öreg bácsi olyan házban lakik, aminek ablaka sincs :D
Rossz volt az ablaka, nem volt pénze kicserélni... gondolta téglája van egy csomó... hát befalazta az ablakokat...
Nem panaszkodott, nem rinyált, nem akart fázni... megoldotta.
Kb. 10 éves panellakásban volt olyan az ablak, hogy amikor az 1987-es hatalmas havazás belepte az országot (mínusz 20-25 fokkal és széllel..), reggelre az északi fekvésű konyhában az ablak belső sarkainál állt a hó.. Pedig azért egy 10 éves, budapesti lakásnál ilyenre nem számítottam. A spejz-szekrényben tárolt vizes palackok kockára fagytak..
Később megcsinálattunk valamilyen bemarásos szigetelést az ablakokba, de ennyire extrém időjárás emlékeim szerint azóta sem volt.
"Most egy ilyenben élek"
Ez elég nagy igénytelenségre vall.
...és mi az akadálya, hogy megcsináld, vagy megcsináltassad?!
Szuleim haza is ilyen volt. Mikor fujt a szel akkor mozgott a fuggony csukott ablaknal. De azota ki lett cserelve muanyag ablakra es nincs ilyen gond naluk.
Nem vagy ezzel egyedul. Sok haz van meg az orszagban aminek meg a regi megvetemedett fa ablaka van.
Nem záródik rendesen az ablak? Nálam is volt ilyen, elbandukoltam a boltba, és megoldottam. Olcsón lehet venni ilyen öntapadós szigetelő profilokat, pár ezresből a teljes házat rendbe lehet tenni. Általában a legkisebbek is elegendőek, a nagyok miatt már nehezen záródnak a nyílászárók.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!