Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért akar valaki faluban lakni?

Miért akar valaki faluban lakni?

Figyelt kérdés

Nyilván azoktól kérdezem, akik megtehetnék, hogy máshol lakjanak. Tudom, hogy sokan vannak, akik csak faluban tudnak megvásárolni egy házat, ez a kérdés most nem hozzájuk szól.

Sokszor hallom olyanoktól, akik megtehetnék, hogy városban lakjanak, hogy inkább faluba költöznek, mert "városban csak lakni lehet, élni nem". Mire gondolnak ezzel?

Miért vonz egy fiatal párt az, hogy csupa öreg emberrel legyenek körülvéve, hogy bármilyen szórakozáshoz, nagybevásárláshoz be kelljen utazni a városba. Munkahelyet csak a városban fognak találni, tehát autóval (rosszabb esetben busszal) kell bejárni, ami reggel és este 1-1 órát vesz el az életükből évtizedeken át. A gyereket ugyan így egy órával korábban kell kelteni, nem tudja jól kipihenni magát. Látványra általában minden falu egyforma, ősrégi házak, rozsdás kerítések, a szomszédok lesik, hogy mit pletykálhatnak, miért tudnának megszólni, stb. Tv, internet általában rosszabb szolgáltatás és drágábban, mint a városban. Egyszerűen nem látom, hogy mit látnak ebben sokan.

Tényleg érdekel a magyarázat, nem csak kötekedni akarok. Csak leírtam, hogy én ilyennek látok egy magyar falut. (Hozzátenném, gyerekként sok időt töltöttem falun, de ma már nem mennék vissza.)

Köszönöm!

2021. okt. 31. 16:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Kisgyerekes barátok, ismerősök költöznek ki sorban falura. Mert szeretnének zöldben lakni kutyával, minimum két autóval, medencével... mint a reklámban. Bevállalósabbak csirkékbe, veteményesbe is belefognak csak úgy hobbiból. És ők már nem moziba, színházba meg plázázni akarnak járni, hanem kirándulni meg biciklizni a jó levegőn. Persze nem mindig olyan idilli, mint hitték, mert sokat kell ülni a dugóban az egyiknek, a másik meg magányos otthon. És amikor már nagyobbak a gyerekek és megunják, hogy csak egy kupacban tudnak ingázni, már nem feltétlenül tűnik jó ötletnek. Kamaszok meg egyenesen inkább szidni szokták a szülőket, hogy miért nem közvetlenül a 4-6-os vonalán laknak :D De van persze olyan, is, akinek beválik. Sokan vannak, akik falusi gyerekként költöztek városba karrier miatt, majd vágynak vissza családdal falura - na nekik nem akkora váltás, mint azoknak, akik egy képzelt idillt keresnek, aztán rájönnek, hogy füvet is kell nyírni meg a szomszéd folyton büdöset éget.
2021. okt. 31. 18:43
 12/21 anonim ***** válasza:
68%

Nem minden falu egyforma.

Vannak kis faluk ahol tenyleg csak oreg hazak vannak es idosek lakjak de ahol en felnottem ott sok fiatal vesz hazat es mindig van valami epitkezes. Vannak vegyesen uj es oreg hazak is. Jo a kozossek, mindig van valami rendezveny, kozossegi program, foglalkozasok, stb ami osszekovacsolja az embereket, igy az uj lakok is megismerhetik a faluban lakokat.

Kulfoldon lakom de ha visszakoltoznek Magyarorszagra akkor csak ott vennek hazat. A varos dragabb es nem kapsz a penzedert tobbet, annyi hogy minden egy kicsivel kozelebb van, de en nem banom ha plusz 10-15 percet kell autoznom a kozeli varosba. Ha gazdag lennek akkor sem vennek varoson hazat.

Most ugyan varoson lakom de itt nincsenek falvak amugy sem. A varosban is hazam van, gyakorlatilag olyan mint egy falusi haz, van udvarom, stb.

Nem az amire az emberek godnolnak hogy a varosiak panelban laknak meg az uzletek feletti lakasokban a belvaros kornyeken.

2021. okt. 31. 18:49
 13/21 anonim ***** válasza:
81%
Köszönöm 10-es,de nem sznobok vagyunk, a falu feeling sokkal jobban bejon nekünk mint a 2.kerület. 😀
2021. okt. 31. 18:49
 14/21 A kérdező kommentje:
12-es, hol laksz most? Hogyhogy nincsenek falvak? :O
2021. okt. 31. 18:57
 15/21 Miss Endzsi ***** válasza:
68%
20 percre van a belváros. Ez ugyanannyi idő, mint mikor a városszélén éltem és beakartam jutni ugyanúgy a központba.
2021. okt. 31. 19:46
 16/21 anonim ***** válasza:
34%
Azoktól, akik a "jó levegőt" amlítik pozitívumként a falu mellett, kérdezném hogy melyik faluban laknak? Mert nálunk évente 4-5-6 hónapon át meg lehet fulladni a fa és széntüzelés füstjétől a faluban.
2021. okt. 31. 20:23
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
Én pest megye északi részén élek egy kis faluban, itt tényleg jó a levegő, pedig szinte mindenki fával fűt.
2021. okt. 31. 20:29
 18/21 anonim ***** válasza:
90%

17-es vagyok, csak túl hamar küldtem el.

Az előző lakhelyemen, 18 km-rel arrébb viszont nagyon rossz volt fűtésszezonban a levegő. De ott egy völgyben volt a falu, valószínűleg azért, itt viszont a hegyen vagyunk.

2021. okt. 31. 20:31
 19/21 anonim ***** válasza:
86%
Jól méretezett rendszerben helyesen (és gazdaságosan) tüzelve épp csak egy kis grill illat jellege lenne a levegőnek a jó fától. Tehát a vizes fával fűtés, huzat túlzott elzárása, vagy a nem fával fűtés ha túl sok a környéken, az szokott büdös lenni. Szemétégető gyökérből egy is sok. Szénből (helyesen tüzelve jó rendszeren) férne 50% is, de ott is akad bőven mindent is jobban tudó ezerhatszázmester.
2021. nov. 1. 06:21
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi is most mentunk ki. 10 perc alatt elerjuk kocsival a varostablat,cserebe ketszintes haz,kert,medence,gyumolcsos es garazs sor lesz a panel helyett. Mar negyven fele mi sem a belvarosba vágyunk pialni meg csavarogni,hanem a sajat teraszon ulni a jo levegon es pihenni.
2021. nov. 1. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!