Miért akar valaki faluban lakni?
Nyilván azoktól kérdezem, akik megtehetnék, hogy máshol lakjanak. Tudom, hogy sokan vannak, akik csak faluban tudnak megvásárolni egy házat, ez a kérdés most nem hozzájuk szól.
Sokszor hallom olyanoktól, akik megtehetnék, hogy városban lakjanak, hogy inkább faluba költöznek, mert "városban csak lakni lehet, élni nem". Mire gondolnak ezzel?
Miért vonz egy fiatal párt az, hogy csupa öreg emberrel legyenek körülvéve, hogy bármilyen szórakozáshoz, nagybevásárláshoz be kelljen utazni a városba. Munkahelyet csak a városban fognak találni, tehát autóval (rosszabb esetben busszal) kell bejárni, ami reggel és este 1-1 órát vesz el az életükből évtizedeken át. A gyereket ugyan így egy órával korábban kell kelteni, nem tudja jól kipihenni magát. Látványra általában minden falu egyforma, ősrégi házak, rozsdás kerítések, a szomszédok lesik, hogy mit pletykálhatnak, miért tudnának megszólni, stb. Tv, internet általában rosszabb szolgáltatás és drágábban, mint a városban. Egyszerűen nem látom, hogy mit látnak ebben sokan.
Tényleg érdekel a magyarázat, nem csak kötekedni akarok. Csak leírtam, hogy én ilyennek látok egy magyar falut. (Hozzátenném, gyerekként sok időt töltöttem falun, de ma már nem mennék vissza.)
Köszönöm!
Nem minden falu egyforma.
Vannak kis faluk ahol tenyleg csak oreg hazak vannak es idosek lakjak de ahol en felnottem ott sok fiatal vesz hazat es mindig van valami epitkezes. Vannak vegyesen uj es oreg hazak is. Jo a kozossek, mindig van valami rendezveny, kozossegi program, foglalkozasok, stb ami osszekovacsolja az embereket, igy az uj lakok is megismerhetik a faluban lakokat.
Kulfoldon lakom de ha visszakoltoznek Magyarorszagra akkor csak ott vennek hazat. A varos dragabb es nem kapsz a penzedert tobbet, annyi hogy minden egy kicsivel kozelebb van, de en nem banom ha plusz 10-15 percet kell autoznom a kozeli varosba. Ha gazdag lennek akkor sem vennek varoson hazat.
Most ugyan varoson lakom de itt nincsenek falvak amugy sem. A varosban is hazam van, gyakorlatilag olyan mint egy falusi haz, van udvarom, stb.
Nem az amire az emberek godnolnak hogy a varosiak panelban laknak meg az uzletek feletti lakasokban a belvaros kornyeken.
17-es vagyok, csak túl hamar küldtem el.
Az előző lakhelyemen, 18 km-rel arrébb viszont nagyon rossz volt fűtésszezonban a levegő. De ott egy völgyben volt a falu, valószínűleg azért, itt viszont a hegyen vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!