Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mosógépre létezik valamilyen...

Mosógépre létezik valamilyen matrica, ami megvédi a rozsdától?

Figyelt kérdés
Új gép van és a fürdőben akkora pára keletkezik még nyitott ablaknál is hogy a gépek 1-2 év után rozsdásodnak. Arra gondoltam hogy az egész felületet ha leragasztanám, úgy valamennyire védené a felületét.
2021. okt. 23. 09:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a festék nem védi akkor a matrica/fólia sem.
2021. okt. 23. 10:22
 2/15 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
78%
A rozsda általában sarkoknál szokott megindulni, azt pedig te sem tudod fóliával légmentesen lezárni.
2021. okt. 23. 10:50
 3/15 A kérdező kommentje:
Az előző gépet 3 éve vettem, új volt és az első év után felül és alul illetve a hátoldalon is csupa rozsda volt, a szellőzés megvolt. Esetleg valamilyen szintelen lakk vagy hasonló nincs rá?
2021. okt. 23. 13:14
 4/15 anonim ***** válasza:
66%

Én inkább valami elszívásról gondokodnék a fürdőben ha olyan nagy a páratartalom.

Szintelen lakkot tudsz venni akár sprében is, de azok elég vackok. Inkább akkor autófényezős szaküzletben vegyél ilyent , ott is van ahol betöltik flakonba. Viszont ez esetben meg fullra szét kellne szedned a burkolatát, mert pont a kényes helyeken csak így férsz hozzá, onnantól meg a gari ugrik.

2021. okt. 23. 13:32
 5/15 anonim ***** válasza:

Rozsdagátló alapozó 2 rétegbe, aztán fedőnek zománc vagy hasonló 1-2 réteg.

Előtte megfelelő előkészítés( rozsdaoldó átalakító, stb.

2021. okt. 23. 14:31
 6/15 anonim ***** válasza:
39%
A gyakorlatban a felültöltősek szoktak rozsdásodni.
2021. okt. 23. 17:19
 7/15 anonim ***** válasza:
43%

Neked egy nagy valóban egy nagy "matrica" kellene, amire az van írva, hogy

"a fürdőszoba nem szauna és szellőztessél!".

Nekem 25 éves a mosógépem és rozsdamentes.

2021. okt. 23. 17:21
 8/15 A kérdező kommentje:
Előltöltős, a régi is az volt. A régi először felül rozsdásodott, leszedtem a tetejét és még belül a perem rész meg a csavarok is rozsdásak voltak. Kicsi a fürdő, gázbojler van meg egy fali gázmelegítő és csak akkor van bekapcsolva ha fürdünk, egész nap bukón az ablak.
2021. okt. 23. 17:24
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudsz mit tenni a géppel, mert ahogy a 8-as válaszodban is írtad, ha kívül valami tuti szerrel megvéded, a belseje rohadni fog. (Ahogy az én Indesitem is teszi)

Egy megoldás van, a fürdő párátlanítása, vagy a mosógép áthelyezése a konyhába.

2021. okt. 23. 20:02
 10/15 anonim ***** válasza:
66%
Párátlanító és szellőztetés
2021. okt. 24. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!