Csalánlével permeteznek, de nem gyomot írtanak vele.
Só
2021. aug. 12. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Forró víz, amit leöntesz, annak annyi... de gázpörzsölő még egyszerűbb, hősokkold vele minél nagyobb felületen a növényt, de ne gyújtsd ki, pár nap aztán elszárad, én csak a gázpörzsölőt használom.
2021. aug. 12. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Pontosan ugyan így, betonnal a réseknél kell nekem is, a gazpörzsölő. Havonta egyszer végigmegyek rajta és szép tiszta.
2021. aug. 12. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2021. aug. 12. 15:18
6/10 anonim válasza:
A glifozát is csak a növények számára veszélyes, állatok számára nem. A kutyákat elzárod valahová, aztán egy óra múlva, amikor a lé megszáradt, már nem veszélyes. Ha nagyon aggódós vagy, akkor vársz 3 órát, ezalatt felszívódik a szer, akkor végigslagozod a járdát, és még a maradék is lemosódik, hatástalanodik a földben. A gyomirtó a gyom gyökerét is elszárítja, nem fog gyökérről újrahajtani a tarack meg a szulák se.
2021. aug. 14. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Glifozát alapjáraton változattlan formában megy át a szervezeten, viszont a hosszútávúhatásairól már sejthető, hogy pl rák kockázatot növel... mindemellett a nagyipari felhasználasa miatt már a világon mindenhol kimutatható... szerintem le kéne állni a felelőttlen használatával.
2021. aug. 14. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Még soha, senkinek nem sikerült kimutatni, hogy rákot okozna, ha kizárólag frissen gyomirtózott növényekkel etettek volna kísérleti állatokat. Csak akkor okoz rákot hosszú távon, ha a szert nagy töménységben direktben juttatják az állatok gyomrába, a normál étkezéssel elfogyasztható mennyiség több ezerszeresét.
Nyilván kimutatható mindenhol a világban, de ez nem a nagy töménység miatt van, hanem a fantasztikusan érzékeny műszerek miatt. Ezeket a műszereket kb. úgy kell elképzelni, mint ha a Hortobágyon repülőről szétszórnánk 10 üveggolyót, és a műszerek segítségével ezekből legalább egyet megtalálnánk.
2021. aug. 14. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Az a baj,m hogy a táplálékkal bejut a bélrendszerbe, ahol is vannak rá érzékeny baktériumok, amik nélkül neg nem teljes az összkép.
2021. aug. 14. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
De olyan kis mennyiség jut be a bélrendszerbe, hogy a baktériumok nem fognak vele találkozni. Mivel a glifozát lebomlik nagyon gyorsan, nagyon kicsi a szermaradék, és ennek már az ezerszerese se bántaná azokat a baktériumokat.
Az saját tapasztalat, hogy a legyomirtózott növények sokkal hamarabb elkorhadnak, ill. komposztálódnak, mint a nem gyomirtózottak. Utánanéztem, és az a magyarázata, a lebontó baktériumoknak, gombáknak a szermaradék kiváló tápanyagforrást jelent, a káros hatások nélkül.
Ha nem így lenne, és mérgező lenne a szermaradék, akkor a legyomirtózott növények nem akarnának lebomlani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!