Mivel szigeteljem az ablaküveget?
Figyelt kérdés
Szigetelve lett a ház falazata, az ablakok nem lettek cserélve. Így sokkal jobban kiérezhető, az ablak gyengesége, fizikát nem lehet megb.szni. A tömítés jó, viszont az üveg jéghideg, egy vékonyabb félsötétítő függöny van az ablak előtt, de így is sugárzik a hideg, nagyon kellemetlen. Obis Tesa hőszigetelő fólia érhet valamit? Vagy vegyek egy vastagabb sötétítőt? Anyámék háza, az üvegcserébe nem mennek bele, ha én állom, akkor se. De elegem van, hogy kezem lábam állandóan hideg.2021. okt. 11. 21:23
1/11 A kérdező kommentje:
Az ablak régi műanyag, 90-es évekbeli talán, argongáz nélkül.
2021. okt. 11. 21:26
2/11 anonim válasza:
Nehezen tudom elképzelni, hogy jól záró kerettel 2 sor üvegen át meg akarsz fagyni, mikor 10 fok van odakint. Én 50 éves ablakokat cseréltem műanyag hőszigeteltre, a közvetlen komfortérzet annyiban változott, hogy könnyebb csukni-nyitni, a régi faablakkal se fáztunk, nyilván a fűtésszámlán jelentkezik.
3/11 anonim válasza:
A hőszigetelő fólia jó,-de csak annak,aki eladja!
Hogy miért,-azt leírtad a kérdésed második sorában.
4/11 A kérdező kommentje:
2. Nálad lehet, de itt NY M.o-n most 4 fok van.
2021. okt. 11. 22:04
5/11 A kérdező kommentje:
3. De a fólia mégiscsak egy plusz réteg. Persze én se gondolnám, hogy egy papírvékonyságú anyag számítana bármit is, max a kicsapódó párától védve lenne az ablak.
2021. okt. 11. 22:07
6/11 anonim válasza:
Kívül zsalu, belül spaletta, ez a klasszikus megoldás.
8/11 A kérdező kommentje:
Redőny szóba jöhetne, azt nem ellenzik.
2021. okt. 11. 22:14
9/11 A kérdező kommentje:
7. Igen, ez jogos, bár olyan sokat nem süt be a nap, ez még nyáron jó is lenne akár.
2021. okt. 11. 22:15
10/11 anonim válasza:
Ablaküveget egyféleképpen lehet szigetelni. Két vagy több üveglapot egymás mögé tenni és közöttük vákuumot kialakítani. Nincs más opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!