Lakás nélküli emberek lényegében "hajléktalanok" ?
Mert akinek van saját ingatlana, az még ha el is veszíti munkáját, nincs bevétele, legsúlyosabb esetekben mondjuk lemondja a villanyt, gázt, akár vizet saját lakásában (persze télen ott fagy meg) de végülis van hol laknia ami a sajátja.
Míg sajnos albérletezők csak addig nem hajléktalanok amíg van miből fizetni lakhatásukat.
Nem hajléktalanok, csak 1-es szintű rabszolgák.
Akinek van saját ingatlana, az joval kevesbé van kiszolgaltatva, és több tartaléka is van
Mióta albérletet fizetek, nincs egy fillérem se. Előtte volt autóm, ruházkodtam, vettem számítógépet, voltam nyaralni és bulizni.
Most kifizetem a lakbért, rezsit és a havi ennivalót, pénteken sörözök a haverokkal és teljesen elfogy a pénzem. De nullára. Ruházkodni csak a kajapénz rovására tudok. Gyárban dolgozom technikusként Nógrádban és nem keresek annyit, hogy egyről a kettőre jussak. A kocsimat is eladtam, mert nem tudom fenntartani.
Gondoltam veszek egy használt házat hitelre... inkább azt fizessem, mint a bérletet. Errefelé egy leharcolt negyven éves 75m2-es ház 18 millió, de nem a városban, csak onnan tizenöt kilométerre, szóval onnan be is kéne járni, megint kellene egy autó. A házon azonnal tető csere kell, nincs bevezetve agáz és a csatorna, szóval a vételáron felül kb 15 milliót kéne azonnal rákölteni, hogy egyáltalán be tudjak költözni. Mellesleg a bank nem ad annyi hitelt, mert kéne 30-40 százalék önerő.
Mondtam faternak, hogy lehet visszamegyek a szomácskámba, mert így egy vasat se tudok félretenni.
Na ennyit a magyar fiatalok önállósodásáról...
Szakmailag nagyon bonyolult, hogy pontosan mit nevezünk hajléktalannak/otthontalannak, de bizonyos szempontból azokat is, akiknek ha egy kis hiba kerül a gépezetbe, pl. Megbetegszik, elveszíti a munkáját, akkor hajléktalan szállón köt ki.
Én is albérletben élek, de ha mondjuk váratlanul kilakoltatnának, lennének barátaim, akikhez mehetnék, ott vannak a párom szülei, testvérei, az én szüleim, testvéreim, nagyszülők, akik tudnának segíteni...
Rengeteg ember él úgy, hogy nincsenek minőségi szociális kapcsolataik, nincs egy védelmező háló körülöttük. Szóval igen, ki vannak téve a hajléktalanság veszélyének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!