Ha egy gyár nagy zajjal jár kinel kell panaszt tenni?
Figyelt kérdés
Ventilátor zugas ami az utóbbi két évben vált elviselhetetlenne. Előtte nem volt ilyen mértékű a hang. Fuldugoval kell a lakásban lenni zárt ablaknál is beszurodik a bugas.nagyin nyomasztó.2021. júl. 18. 11:34
2/17 A kérdező kommentje:
Igen. Idefujja a szél a hangját. Kb egy kilométerre van. Folyamatos bugas. Hétvégén is. Van aki nem veszi észre a többi hétköznapi zajtol. De mivel ha nem működik akkor itt síri csend van sokan észrevesszük és nem lehet nyugodtan pihenni. Van hogy reggel 7tol van bekapcsolva. Néha este nyolcig. Általában pár órát megy.
2021. júl. 18. 11:44
3/17 A kérdező kommentje:
Odatelefonaltam azt mondták meg kell szokni, 40 éve itt vannak engedélyük van. Igen ám de eddig nem lehetett ennyire idehallani.
2021. júl. 18. 11:44
4/17 anonim válasza:
Hát ekkora távolság esetén még birtokvédelmi eljárást se lehet kezdeményezni.... Főleg, ha te belül laksz, a gyár meg külterületen (ipari övezet) van...
5/17 anonim válasza:
gondolom nem takarítják, és dzsuvás, azért visít. :o
6/17 anonim válasza:
Azért erős túlzás amit állítasz. Képzeld el abban a gyárban emberek dolgoznak. Ha te egy kilométerre nem tudod elviselni a zajt, akkor a gyárban, a zaj forrásától 20-30 méterre rendszeresen dolgozó emberek már régen megsüketlük volna.
7/17 A kérdező kommentje:
Jó akkor mit hallok? Hallunk többen is. A dolgozó is elismerte, hogy igen, ez a ventilátor zaja és O is hallja otthon..
2021. júl. 18. 12:08
8/17 anonim válasza:
Megpróbálhatsz a jegyzőnél érdeklődni - de nem látom sok esélyét ilyen távolság esetén...
9/17 anonim válasza:
Ajánlott levelet kell küldeni a cégnek és normálisan kezdeni az ügy rendezését.
Mi is lakott terület közepén vagyunk. Időről időre akad egy nem normális aki feljelentéssel fenyegetőzik. Semmi értelme idáig elmenni, ha a levélre nincs érdemi válasz (nem azonnal, másnap, hanem pár héten belül), akkor a jegyzőhöz érdemes fordulni.
10/17 anonim válasza:
Simán lehet, hogy azt hallod. Nekünk a volt szomszédunk a környékbeli park tulajdonosát akarta beperelni, mert "hangosak a madarak". Ugye, kinek mi a hangos. A ventilátor az még jobb is, mert konstans hallani. Pár hónap után megszokja az ember. Most egy vasútállomástól lakunk 200 méterre. A bemondó hangját is hallani, meg minden vonatot is. Nem sokkal a beköltözés után megszoktuk, most már meg sem halljuk. Ugyanúgy, mint mondjuk egy egyszerű, kattogó faliórát. Annyira hozzászokik az ember, hogy ha direkt meg akarja hallani, akkor is van hogy fél percig fülelnie kell, míg megtalálja a hangot. Szóval szerintem nem érdemes semmit tenni, hamar hozzá lehet szokni. Amúgy meg a legegyszerűbb az, ha mérsz egy hangnyomás értéket. Akkor kell, amikor más zajforrást nem lehet hallani. Ha ez több, mint 65 dB, akkor beszélhetünk zajszennyezésről, és ekkor valószínűleg lehet majd tenni valamit az ügy érdekében. (Egyébként én itthon nemrég megmértem a jól hallható bemondó hangot. Az 45 dB. A vonatok hangja meg 60-62 dB, amikor nem állnak meg az állomáson. Szóval szerintem kizárt, hogy 1 kilométerről 65 felett legyen pár ventilátor.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!