Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Laknátok olyan lakásban, ahol...

Laknátok olyan lakásban, ahol a szobák egymásból nyílnak?

Figyelt kérdés

2021. júl. 14. 11:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%

Budapesten sok a kiado lakas. Igy szepen kikosarazhatod az osszes egymasba nyilo szobasat meg a 4/6 villamostol tavoliakat.

Semmikepp ne valassz egymasba nyilo szobasat. Az nem valo tarsberletre!!!

2021. júl. 14. 12:40
 12/20 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem sokan laknának bármiben is, ha lenne hol, vagy sajátjuk.

Itt meg nagyzolnak hogy semmiképpen!!!

2021. júl. 14. 12:46
 13/20 anonim ***** válasza:
97%
Nappali nyíló szobákkal nincs gond. Ha rajtatok jár át a gyerek, vagy ti jártok át a gyereken, nagyin, vagy egyik gyereknek lesz külön szobája, a másiknak nem... stb., akkor nem vennék ilyen lakást. Társbérletként meg logikusan pláne nem. Ha csak kettesben vagy egyedül vennéd/bérelnéd, akkor viszont mindegy. Na meg lehet az az ár vagy terasz vagy panoráma, ami miatt azt mondja az ember, hogy mégis oké. És olyan is lehet, hogy meg lehet oldani közlekedő kialakításával, ha van elég hely és ablak, hogy mégse egymásból nyílók legyenek azok a szobák - ekkor is érdemes mérlegelni, belefér-e ez az árába.
2021. júl. 14. 13:31
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Helyzetfüggő.

Nekem olyan panel lakásom lesz, ahol a szoba külön is nyílik meg a nagyobb szobához is van egy ajtó. A közös ajtó azért is kell, mert a keskeny beforduló folyosóról nehéz lenne bármi bútort behordani a kisebb szobába.

A tervem az lenne, hogy a külön nyíló ajtó felől csinálok a szobába egy beépített szekrény-gardróbot. Ami a szoba felől tolóajtós szekrény, viszont hátulról ott marad a külön ajtó is, csak nem lesz használva. Így el tudna nyelni csomó dolgot, porszívó, takarító cuccok, meg lehetne bőven hely a ruháknak.

A nagyobb szoba pedig klasszikus nappali lenne és onnan lehetne bejárni a szobába.

Illetve a kis szobát alapból csak hálószobának tervezem használni. Főleg így, hogy egyedül vagyok.

Ha gyerek is lenne akkor nyilván külön nyíló szoba lenne a jó. Csak hát akkor meg ugrik a nappali, szóval összességében akkor már jobb a költözés.

2021. júl. 14. 17:45
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ja társbérletben brutális miket adnának ki.

Volt, hogy 3-an néztünk egy lakást. Ahol konkrétan az volt, hogy a nagy szoba úgy nézett ki mint egy laktanya. Ágyak, mellette 1-1 szekrény. És a két végén ajtók. És a második szoba ennek a végében volt.

Egyik leendő lakótárs nyilván jött is azzal, hogy neki van barátnője ezért övé kell legyen a külön szoba. Szóval nem elég, hogy szobatársam lett volna, még a másik lakó is rajtunk keresztül járt volna át.

De olyat is láttam már, hogy a szobából vagy a másik szobán át vagy a fürdőn át lehetett bemenni, hát az is elég vicces.

2021. júl. 14. 17:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nekem egyszer olyan szobát akartak kiadni amiben a konyha is benne volt, és a lakótárs aki kiadta a szobát közölte hogy ő is itt fog főzni.
2021. júl. 15. 07:58
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kedvencem amikor egy amúgy szép régi bérházban konkrétan a spájz volt kiadó... :D

Volt két hatalmas szoba az ott lakó lányoknak, meg talán még közös nappali tér is. De a kiadandó szoba nem volt 6 nm belső strangra volt egy kis lyuk ablaka és csak a konyhán át lehetett megközelíteni... nyilván mivel ez volt valamikor a spájz... Hát eléggé Harry Potter feeling.

De olyat is láttam ahol alapvetően egykor szerintem 2 egybenyíló szoba volt, ezt toldották meg +1 fallal. És mivel a 2 szoba közötti előtérbe pont befért egy ágy így rögtön meghirdették kiadásra. Tehát konkrétan két szoba közötti folyosó a szobád.

Hát mit ne mondjak, ideje lenne egy átfogó szabályozásnak, ami meghatározza mit lehet kiadni és mit nem.

2021. júl. 15. 08:15
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért az a spájz a cselédszoba lehetett :) Az a tipikusan 2x2 m és a konyhából nyílik (aztán vagy van ablaka vagy sem). A kamra az csak 1x1 méter szokott lenni és a lichthofra "néz" - így azt max. állóhelynek lehetne kiadni :D
2021. júl. 15. 09:24
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Olyan volt de átépítettem
2021. júl. 15. 20:12
 20/20 anonim ***** válasza:
65%

Azt megemlíteném, hogy most egy 1+2 fél szobás panelban vagyok.

És igazából hiába különnyílú a szoba, olyan életidegen az egész. Pont azért, mert van egy előtér és abból nyílik az összes szoba, nincs igazi közösségi tér, nincs az a nappali érzése az embernek, mert a nappali is csak egy szoba.

Így nézve kicsit olyan "intimebb" számomra ha a nappaliból nyílik a hálószobám és valahol a kettő együtt alkot egy teret. Úgy, hogy külön állóak mégis össze kapcsolódnak.

2021. júl. 15. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!