Adózás külföldi tőzsdei ügyletek után (Mikori árfolyammal számoljak a számlavezetési/tranzakció díjakkal? Kivonhatom-e egymásból különböző bróker cégeknél végzett ügyleteket?)
Volt az idei évben két külföldi bróker cégnél több ügyletem. Utána olvastam az adózásának, de maradt néhány kérdésem.
1. Ugyebár a nyereségeimből a veszteségeimet kivonhatom és csak a különbözetet kell adóznom. Ezt bróker cégtől függetlenül megtehetem (kivonhatom őket egymásból, akkor is ha különböző bróker cégeknél történt ügyletekről van szó)?
2. Ha HUF-ban történtek volna a tranzakciók csak kivonnám a nyereségből a veszteséget és az egyéb költségeket. Mivel USD-ben történtek a tranzakciók váltani kell minden ügyletet az eladás napján aktuális árfolyammal. Viszont felmerül a kérdés, hogy ha vannak számlavezetési és tranzakciódíjak (vételi és eladási) azokat milyen árfolyammal kell számolni? Mindig a tranzakció napján aktuális árfolyamon váltsam az összes díjat vagy a nyitási és/vagy zárási tranzakciódíjakat még usd-ben számoljam hozzá az adott ügylet profit-jához mielőtt átváltom a zárás napján aktuális árfolyamon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!