Ebben az esetben szakit érdemes hívni, vagy beruházni egy ózongenerátorra?
Fölös ózonnal bajlódni. Jó ideig nem tudsz bemenni a szobába, jót venni meg drága.
Ha szellőztetsz, megszűnik az ok és a penész is kidöglik, csak a helyét kell letisztítani.
Ha az ózont és a latexet elfelejted, akkor jó.
Most komolyan, ezeket kik terjesztik?
Azért penészedsz, mert hideg a plafon és lecsapódik rajta a pára.
Na már most ezt a problémát, sem az ózon, sem a latex nem oldja meg. Az ózon alig-alig fogja a penészt eltüntetni, a latex festék meg egyenesen baromság.
Mint írtam, szigetelni fogjuk. Szerintem elég világosan leírtam, tisztában vagyok vele, hogy attól van penész, mert nagy a hőkülönbség a szigetelt fal és a szigeteletlen padlástér között, ezért fogjuk szigetelni.
Az ózonra azért gondoltam, mert a már meglévő penészt az nyírja ki a leghatékonyabban. Festeni azért kell, mert ha a penész kinyiffan a plafon még randa marad, mivel már egy ideje küzdünk vele, hipóval miegymással levan fújva, nem szép. És ha már festjük, a latex mosható és szépen fed.
Ha nyáron kiszellőzik, eltűnik a penész.
Ha műanyaggal leteszed, akkor télen megint előjön majd.
"a már meglévő penészt az nyírja ki a leghatékonyabban."
Ez csak az ózon árus reklám dumája, ami a szokos fél-igazságokra épül. Igen, az ózon képes megölni a penészgombát, de akkora koncentrációt nem tudsz egy szobában létrehozni, hogy ez a gyakorlatban is megtörténjen.
Plafont mosni??? Sosem fogod, mert egyszerűbb lesz a legolcsóbb diszperziós festékkel átgörgetni. Mellesleg ez a "mosható" festék is inkább marketing, mintsem valami hasznos dolog. Ahogy elkezded törölgetni kifényesedik és nem lesz valami szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!