Mit tehetünk a penész ellen?
5 hónapja vettünk egy házat és az egyik szoba plafonja tiszta penész. A többi szobába nincs, csak itt, de itt durván előjön. Ez a háló, itt szoktunk ruhát szárítani, de nem hiszem, hogy ennyi penészt az okozna. Páracsapdánk van, de hát az itt kb. halottnak a csók. A ház szigetelt (csak 5 cm van rajta kívül), a tető betonfödémes, az viszont nincs szigetelve. Ezt a nyáron megcsináljuk, de tartok attól, hogy nem fogja megoldani, hiszen a többi szobába nincs ilyen gond, és ilyen sávokba látható a penész, ami alapján azt gyanítom, hogy ez valamilyen építészeti probléma lehet. (10 éves ház)
Hogyan lehet ezt megoldani, a ruhaszárító gép meg a szigetelésen felül? (ezeket én is tudom, de mint írtam, félek, hogy nem itt keresendő a hiba)
Ez abszolút nem befolyásolja!
Nekem furcsa az 5cm-es külső szigetelés. Mennyire használ a kényelemérzet és a fűtésszámla tekintetében?
A mi panelházainkat pár éve burkolták 16 (tizenhat) centi vastag szigeteléssel. Minden télen a radiátorszelepek az 1-5 beosztás mellett csak 0,5-re vannak nyitva (hogy a víz tudjon keringeni a csőben és a tömítések ne száradjanak ki) és a lakás minden helyiségében 24-26 C°-ot mutatnak a hőmérők. A mi lakásunkban (legfelső emelet) mennek ugyan a mennyezet alatt a fűtő víz visszavezető csövei, amik fűtenek ugyan (főleg a plafon alatt, mert a meleg levegő felszáll és csak lehűlve száll alább) de a többi lakosnál is hasonlóan jó a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!