Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tehetünk a penész ellen?

Mit tehetünk a penész ellen?

Figyelt kérdés

5 hónapja vettünk egy házat és az egyik szoba plafonja tiszta penész. A többi szobába nincs, csak itt, de itt durván előjön. Ez a háló, itt szoktunk ruhát szárítani, de nem hiszem, hogy ennyi penészt az okozna. Páracsapdánk van, de hát az itt kb. halottnak a csók. A ház szigetelt (csak 5 cm van rajta kívül), a tető betonfödémes, az viszont nincs szigetelve. Ezt a nyáron megcsináljuk, de tartok attól, hogy nem fogja megoldani, hiszen a többi szobába nincs ilyen gond, és ilyen sávokba látható a penész, ami alapján azt gyanítom, hogy ez valamilyen építészeti probléma lehet. (10 éves ház)

Hogyan lehet ezt megoldani, a ruhaszárító gép meg a szigetelésen felül? (ezeket én is tudom, de mint írtam, félek, hogy nem itt keresendő a hiba)

2021. ápr. 22. 11:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
akkor afölött a szoba fölött lehet valami. beázhat a tető?
2021. ápr. 22. 21:10
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem, a padlás teljesen száraz.
2021. ápr. 22. 21:30
 13/24 anonim ***** válasza:

Peneszmentesites.hu

Szelloztetordndszert csinalnak!!!

2021. ápr. 23. 03:36
 14/24 anonim ***** válasza:

Nekünk is penészedett az egyik sarok (panellakás). Befújtam penészölő szerrel. Alighanem sokat fújtam és a festék elvált a faltól. Másik esetben (a szellőző mellett) óvatosabb voltam kevesebbet, de megismételve fújtam be. Itt nem vált le a festés.

Arra következtetek, hogy ne sok permetet fújjunk a penészre egyszerre.

2021. ápr. 23. 08:42
 15/24 A kérdező kommentje:
Sanytollal fújtam ebbe a szobába a plafont, picit ráment a falra, ami színezett és nagyon csúnya lett tőle. Azóta csak szivaccsal itatom fel a szert, hogy csak a plafonra jusson, a falra ne.
2021. ápr. 23. 09:10
 16/24 anonim ***** válasza:
ha ez a márka kapható Mo-n akkor ezt tudom ajánlani, színes falra is használtam már: [link]
2021. ápr. 23. 09:20
 17/24 anonim ***** válasza:

A címfeliratában ez a Dettol penészölőként van ugyan írva, de a termék leírásában baktérium és vírusölőszerként van említve, amiknek majdnem 100%-át elpusztítja.

Mivelhogy Te már eredménnyel használtad - ezért elhiszem, hogy penészre is jó.

2021. ápr. 23. 09:29
 18/24 anonim ***** válasza:
mould and mildew... tehát penész. eredetileg fürdőszobába, fugára van, de én kipróbáltam falon is. nem változtatta meg a színét, nem hagyott semmilyen nyomot maga után. 1x fújtam le valamikor télen, soha nem jött ki megint a penész.
2021. ápr. 23. 09:34
 19/24 anonim ***** válasza:

Nekem a magyar szövegben úgy van, ahogy írtam, de ez most lénye3gtelen.

Az a lényeges, hogy bevált. Ma is tanultam valamit. Tescoba nagyon ritkán megyünk, nem is emlékszem ilyen szerre (de attól még lehet, hogy Mo.-on is kapható. Miért is ne lenne?

2021. ápr. 23. 09:58
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszi a termék ajánlást, bár nem vagyok a felületes megoldások híve, tényleg nem elfedni akarom, hanem száműzni, átmeneti megoldásnak megnézem, hogy van-e itthon ilyen.

Ami viszont még eszembe jutott, hátha valaki tud segíteni, hogy ha feltesszük a szigetelést, az is 5 centi legyen, mint a külső falakon? Mert az a parám, hogy ha oda 10-et teszünk, (az volt eredetileg a minimum terv), akkor ott lesz nagyobb a szigetelés a falakhoz képest, és ezen az elven akkor a falon lesz penész, mert az lesz a hidegebb. Tud erről valaki valamit?

2021. ápr. 23. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!