A penészölő ebben az esetben ért valamit?
Sziasztok! Apukámat latogattam meg, régebben gond volt a szobajaval, ugyanis nagyon könnyen peneszedik. megigerettem vele, hogy vesz penészölőt és befujja.
Nos, ezt nem tette meg. Nem rég értem haza, és szomorúan konstataltam, hogy néhol fekete a fal a penésztol.
Elment dolgozni, én itthon maradtam és jól befujtam vele a penészes helyeket.
Az volt a flakonra ráírva, hogy ne nyuljak a peneszhez a spórák miatt. Így is tettem. Tehát jól befujtam és most szelloztetek.
Szerintetek ér valamit, ha "ott marad" a falon, tehát nem csorog le (mint amikor kevésbé gáz a helyzet...)? Fekete a fal tőle, és elszinezodott, fekete cseppek lefolytak, de ott marad a falon.
Szerintetek ezzel csokkentettem a problémát? Nem akarom, hogy apanak valami baja legyen (most mérges is vagyok rá, hogy atvert).
Szívesen fogadok barrmilyen praktikát!
(Fogok venni amúgy para megkotot is.)
Köszönöm a valaszodat kedves Harmadik Válaszoló!
Igen, a hohidakat jól látni. Most szerintem a meleg közeledtével a helyzet talán javul.
Tudom, hogy a helyzet megváltoztatása a szigetelés lenne a megoldás és a többszörös szellőztetés (ugyanis új nyílászáró van)
Jól értem tehát, hogy akkor most tulajdonképpen a penész meghalt, de ha nem javitunk a helyzeten, akkor visszatér. Tehát most nem lesz tele a szoba sporaval ugye?
Jól írták, a páratartalom csökkentése a megoldás, szellőztetéssel.
Nézz meg egy harmatpont-táblázatot:
Pl. 22 fokon 40% páratartalomnál csak a 7,8 fokos (vagy hidegebb) felületen csapódik le a nedvesség, amiből a penészgomba él, viszont 80%-nál már a 18,4 fokos felületen is.
És persze, a penész csak egy dolog, de ha nincs szellőzés, vagy csak naponta két rövid szellőztetést csinálnak, ami nem cseréli ki a teljes benti levegőt, akkor az elhasznált rossz levegő magában is ugyanúgy rongálja a tüdőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!