Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kinek milyen költözős tanácsa...

Kinek milyen költözős tanácsa van?

Figyelt kérdés
2 nap múlva költözöm, érdekelne hogy kinek milyen tanácsa van, kifelejtettem-e valamit. Várost is váltok, kb. 100 km a távolság. Már szinte minden doboz kész, leragasztva, feliratozva. Hűtőt leolvasztottam, a sürgősebben kipakolós dobozok feliratozva. A törékeny, féltett dolgokat majd én viszem kocsival hétvégén. Mire figyeljek még?
2010. aug. 17. 21:22
 1/3 anonim ***** válasza:

A vizet,villanyt,gázt elzárni. A mérőóra állásokat az új tulajdonossal együtt leolvasni,és mindketten külön tegyétek el az átíratáshoz.

Gondoskodni arról,hogy a postádat utánad küldjék. Hónapokkal később és érkezhetnek a címedre hivatalos levelek. Nem elég a Postán szólni,mert ők csak akkor továbbítják egy hónap után,ha havonta fizetsz érte. Jó,ha van szomszéd,aki figyel a nevedre érkező küldeményekre. Ha van kapcsolatod az OTP-vel,ott többször is be kell jelentened a címváltozást,mire át is vezetik. (Tapasztalat)

A szekrények ajtaját,fiókjait széles szalaggal körberagasztani,hogy ne nyílhassanak ki. A tükröt vastag papírral körbetekerni.

Ha lehet,a rakodást úgy irányítani,hogy az új helyen minél gyorsabban a megfelelő helyiségbe lehessen rakni.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Nem írigyellek a rumli miatt.

2010. aug. 17. 21:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Számold meg hány csomagod, dobozod van, hasznos mindent felirattal, névvel ellátni.
2010. aug. 17. 22:08
 3/3 anonim ***** válasza:
A 21.43-as nagyon jó ötleteket irt. Kiegésziteném azzal, hogy jó, ha a szekrényeket hullámpapirral körbe tudod tekerni, mert a mozgatás során sérülhet a külseje, elég, ha megkarcolják.Ha jól értem, a törékenyeket te később viszed, amikor már a nagyja ott van.A tükröket, TV-t, értékesebb múszaki cikkeket és a virágokat is akkor kellene vinni.A költözés napján jó, ha lesz az új lakásban könnyen hozzáférhető helyen szappan, kéztörő, WC papir, nagyon kellemetlen, ha ezek nincsenek kézközelben.Üditő/ sör/ a szomj ellen és hozzá eldobható poharak, ha meg akarod kinálni a költöztetőket is.Szendvicsek, mert nem lesz időtök ételt késziteni.Egy seprű,lapát, törlőrongy is jól jöhet.Gondolom, fedett kocsival szállitanak, igy az eső nem érdekes, de ha esetleg nem, akkor erre is gondolj.
2010. aug. 18. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!