Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Állandó lakcím nélkül (munkáss...

Állandó lakcím nélkül (munkásszállón lakok) láthatom valahogy a fiamat?

Figyelt kérdés

Nagy vonalakban: minden pénzemet beletettem egy közös lakásba. A gyerekemet nem tehetem ki az utcára, kell neki a megszokott hely, igy ök maradtak a lakásban, én eljöttem. Közben elvesztettem az állásomat. Barát tanácsára gyorsan kerestem munkát, mert szerinte láthatásom se lenne ha munkanélküli vagyok. Olyan helyet találtam ahol a szállás is jár a munka mellett. Munkásszálló jelleg, két másik kollégával vagyunk egy szobában. Ha zajlik majd a válási folyamat, akkor kaphatok így láthatást? Az anyósom azt kijelentette hogy a lakásba be nem tehetem a lábamat, most ök odaköltöztek és nem fognak beengedni. Persze hívhatnék rendört de az úgy milyen láthatás? Úgy üljek ott velük?

A szállóra nem vinném a fiamat, én úgy képzelném, hogy reggel elviszem, elmegyünk állatkertbe, játszóházba, aztán ha elálmosodott akkor hazavinném hogy tudjon nyugalomban aludni. Ezt engedélyezni fogja a bíró?

2021. febr. 16. 08:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van sok magasrangú ismerősöm jó körökben, mégsem tudnék a semmiért lecsukatni vagy bíróság elé vinni senkit, pláne nem a semmiért. Szerintem te jól meg lettél félelmítve, aztán azért rettegsz egy kötögető öreglánytól.

A másik: milyen papírja van? Írtatok egy szerződést, hogy anyuka adott neked x millió forintot és abból lett a lakás? Ha nem, akkor törölje ki vele a valagát. Meg amúgy is. De mindegy, befejeztem a jogi tanácsadást, mert téged baleknak néznek és nem lehet így rajtad segíteni.

2021. febr. 17. 16:38
 22/26 anonim ***** válasza:

Nos, a helyzet az, hogy az anyós csak a levegőbe beszél szerintem, te meg mindent bezabálsz, és ennyivel is eléri a célját. Tudod, téged sem az eszedért szerettek, és szerintem nem is a szívedért, már bocs.

Anyós sem egy lángész, csak épp nálad okosabb, veled tud elbánni.

Én azt tenném többek között, hogy minden ilyen találkozásról készítenék rejtve videófelvételt a telefonommal, vagy mással, amin látszik, hogy a kedves anyós és a többi miket mond, hogy sértik a jogaidat. Hogyan fenyegetnek okirathamisítással, stb. Innentől kezdve a bíróságon egy pillanat alatt megdőlne a szavahihetősége, és ha lenne is akármilyen pecsétes papírja, ízekre szednék őt is és a papírt is, és a hamisítót is. :) Az ilyen ökröknél elég az, hogy veszekedsz velük, de játszod továbbra is a hülyét, behergelik magukat, és akkor jár a szájuk ész nélkül. Persze soha nem szabad elmondani, hogy te közben bizonyítékot gyűjtesz, és már mid van, és viszont sem szabad vele zsarolni. Egyszerűen kell menni majd vele a bíróságra, ha kellő mennyiségű van, vagy még jobb, ha akkor, amikor az anyós bizonygatni akarja, hogy ő fizette a lakást.

De erre is azt mondom, hogy ÜGYVÉÉÉÉÉD!!!!!!!!

Elsőre azt szokták mondani, hogy személyiségi jog sértés, meg ilyesmi miatt nem szabad, illetve nem használható fel bizonyítékként, mert törvénytelenül jutottál hozzá, vagy ilyesmi, de van egy jogi állásfoglalás arról, hogy ha más módon nem, vagy csak nagyon nehezen lehetne bizonyítani valamit, akkor így is lehet, de a felvételt csak a hivatalos eljárás során lehet felhasználni, tehát youtubra, stb. feltenni nyilván nem szabad. Természetesen az ügyvédednek megmutathatod, sőt.

Egyébként engem is fenyegetett már meg felfüggesztettes ember, hogy megver, én is blöfföltem, mint az anyósod, hogy van rendőr haverom, és nyakába varrja, hogy hatóság elleni erőszakot követett el, és sittre vágják... Ja, képzeld, nem volt rendőr haverom. Az anyósod is ilyen, csak gondolom, esetleg még a barátnőjét is bevonja a buliba, hogy igazolja a meséjét, aki esetleg nem a barátnőjeként mutatkozik be, hanem áldozatnak, hogy félj, mert te is úgy járhatsz.

Tehát mindenről felvétel kell, és nem elsőre kiadni a felvételt, hogy nem adják oda a gyereket, hanem nagyban játszani. Buktatni az egészet.

És még valami! Az ügyvéd nem pszichológus, szedd össze magad, és csak a tényeket közöld, írj össze mindent, mert általában órabérben dolgoznak és igen drága az órabérük. Felkészülten menj oda, hogy minden kérdésére azonnal pontosan tudj felelni, ne siránkozz neki, nem meghatni kell, hanem dolgoztatni!

2021. febr. 18. 01:16
 23/26 anonim válasza:
64%
Már bocs , de itt k@rva nagy gondok vannak veled , minden pénzed beraktad a közös lakásba ? , akkor kinek a nevén van a közös lakás ? , ha a feleséged nevén , akkor jól beszoptad , ha meg közös , akkor ugyanolyan jogod van ott tartozkodni, mint neki . Az anyós , meg ,már bocs , elmehet a k@rva anyjába , ő egy senki , nem egy hivatal , vagy hatóság , teljesen lényegtelen mit mond , vagy milyen papirokat lobogtat , a láthatáshoz meg semmi köze a munkanélküliséghez , a tanácsokhoz , meg keress hozzáértőbb haverokat , vagy inkább egy jó ügyvédet , meg ahogy már elöttem éeirták , rögzits mindent , mostantól a feleséged ( meg az anyósód is ) az ellenség , ez a válás meg egy hosszantartó kegyetlen háború lesz
2021. febr. 18. 22:59
 24/26 anonim ***** válasza:

Először is, akkor kéne arról egy papír, bankszámlakivonat vagy bármi, hogy a házasság előtt volt ennyi megtakarításod és egy másik arról, hogy aznap/akörül, mikor megvettétek a lakás, akkor lecsökkent ez az összeg.

Onnantól az anyós azt mutogat, amit akar, olyan papírral, amivel akar, sőt mi több ő fog börtönbe menni, ha feljelented közokirat hamisításért.

2021. febr. 19. 15:26
 25/26 anonim ***** válasza:

#24 hamis magánokirat felhasználása, és hamis tanúzás, de szóba jöhet még a kényszerítés is:

Btk. 195. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

#23 A lakásban az lakhat, akinek a bíróság ítéli, vagy ahogy megegyeztek. Nem az anyós, nem a feleség, egyoldalúan eldönti.

Ezért is fontos, hogy rejtve videó és hangfelvételt készíts a találkozásokról, amin úgy viselkedsz, ahogy eddig. Nem fenyegetőzöl nem árulod el, hogy bizonyítékot gyűjtesz, stb. csak azt, hogy ez nem igazságos...

2021. febr. 23. 08:35
 26/26 anonim ***** válasza:
És ha eddig még nem mondtam volna, ne áruld el, hogy ügyvéd segítségét kérted, bízzák csak el magukat, legyen nagy szájuk, te meg vegyél fel mindent, hogy legyen elég bizonyítékod.
2021. febr. 23. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!