Állandó lakcím nélkül (munkásszállón lakok) láthatom valahogy a fiamat?
Nagy vonalakban: minden pénzemet beletettem egy közös lakásba. A gyerekemet nem tehetem ki az utcára, kell neki a megszokott hely, igy ök maradtak a lakásban, én eljöttem. Közben elvesztettem az állásomat. Barát tanácsára gyorsan kerestem munkát, mert szerinte láthatásom se lenne ha munkanélküli vagyok. Olyan helyet találtam ahol a szállás is jár a munka mellett. Munkásszálló jelleg, két másik kollégával vagyunk egy szobában. Ha zajlik majd a válási folyamat, akkor kaphatok így láthatást? Az anyósom azt kijelentette hogy a lakásba be nem tehetem a lábamat, most ök odaköltöztek és nem fognak beengedni. Persze hívhatnék rendört de az úgy milyen láthatás? Úgy üljek ott velük?
A szállóra nem vinném a fiamat, én úgy képzelném, hogy reggel elviszem, elmegyünk állatkertbe, játszóházba, aztán ha elálmosodott akkor hazavinném hogy tudjon nyugalomban aludni. Ezt engedélyezni fogja a bíró?
Még ha munkanélküli lennél, akkor sem vesztenéd el a láthatási/felügyeleti jogod. Arról a bíróság határoz, és nagyon nyomós okok kellenek a határozat megváltoztatásához.
bántalmazod a gyereket, szülőt?
Veszélynek teszed ki?
- nem? Akkor ennyi.
Ügyvédhez kell(ett volna már rég) fordulnod.
A helyzet meg az, hogy az anyóst igenis helyre kell tenni. Nehogy már porba fingjál, hogy mit fog majd csinálni. Aztán megmondod, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Te is tudsz ám bunkó lenni.
És ne hidd azt, hogy nem nevelik gőzerővel ellened a gyereket.
Van ingyenes jogi tanácsadás minden városban, keress rá a neten a legközelebbire.
A szállással meg óvatosan, mert a legtöbb cég egy évre biztosítja. Nézz utána, kérdezz rá, és ha így van, kezdj elalbérletet keresni. Akár kollégával közösen, úgy olcsóbb.
Egy esetben mondanam hogy ezt erdemled, ha bantalmaztad volna a felesegedet vagy a fiadat. Esetleg drogos lennel, de irtad nem iszol.
De legyel mar ferfi konyorgom, ne hagyd magad...
Köszönöm a válaszokat. Bírósági perre nem mennék inkább. Az anyós sok mindenre képes. Még a börtönbe is bejuttat, megvannak a kapcsolatai. Sok dolgot láttam amit el tudott intézni. Nekem jó lenne az a verzió amit leírtam a kérdésben.
A szállással kapcsolatosat is köszi, rákérdeztem és tényleg csak 6 hónapig maradhatok itt! El is kezdek gondolkodni mi legyen, egyedül nem lesz pénzem kivenni lakást. A munkatársaim akikkel most együtt lakok viszont alkoholt fogyasztanak! Velük nem mennék máshova lakni inkább. Ide is azért nem hozzák be az italt mert akkor kiteszik öket! Ez az itteni fönök fö szabálya. Nem tudom hol találok majd nem italozó lakótársakat albérletre.
Anyós a helyi nyugdíjasmaffia feje vagy mi a szösz? :D bocs, de így nem tudunk rajtad segíteni ha ennyire beszari vagy és nem mersz kiállni saját magadért férfi létedre.
Ha van egy 30 millás lakásod, akkor simán elesel 15 millió forinttól, amivel talpra tudnál állni az életben, ehelyett munkásszállón laksz másokkal együtt mint valami hajléktalan.
6 hónap után mi lesz? Mész majd valami albérletbe, ahol alsóhangon elkérnek 1 havi kauciót, plusz előre egyhavi bérleti díjat?
Próbáltunk segíteni, de azt hiszem menthetetlen vagy ha félsz kiállni az igazadért és szembeszállni egy idősebb nővel.
Elég ha tisztában vagy a jogaiddal, és hatóságilag érvényt szerzel annak, ha másként nem megy. Nem kell feltétlenül perre gondolni, meg lehet peren kívül is állapodni, csak vidd az ügyvéded.
Ha nem engedik a gyerek láthatását, ha jogod van hozzá, akkor a hatóság kötelessége helyre tenni őket.
Talán még nem akarod eléggé a gyereked látni, mert félted a segged, még akkor is, ha semmi se történhet.
Ezzel nyilván nem törvénytelenségre buzdítalak, hanem arra, hogy állj ki a jogaidért és a gyereked jogáért, mert neki is joga és érdeke látni téged.
Nem maffia tag az anyós de sok magasrangú ismeröse van. Azt mondta legutóbb, hogy lepecsételt papírt fog bemutatni a bírónak amin szerepelni fog, hogy ö adta a házra az összes pénzt évekkel ezelött. És akkori lesz az a papír! Állítása szerint ebben az esetben hiába vagyunk házasok, a váláskor a lánya részére kell visszafizetni a “töle kapott összeget”. Ne egy kisnyugdíjast képzeljetek, hanem egy dörzsölt, volt vállalkozó, mindenkihez dörgölözös boszorkát.
Ki fogom harcolni, hogy elvihessem a fiamat! A lakásért viszont nem fogok harcolni mert ök mindenre képesek a pénzért és végülis jó körülmények között él a fiam lakhatás szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!