Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megváltoztathatja-e a volt feleségem a gyerek állandó lakcímét a tudtom és hozzájárulásom nélkül?
Az exnejem önhatalmúlag, tudtom és hozzájárulásom nélkül megváltoztatta a gyerekek állandó lakcímét és bejelentette őket az édesanyjához egy szabolcsi kis faluba. A gyerekek ide járnak iskolába, itt élnek életvitelszerűen, sose laktak ott.
Úgy tudom, hogy bizonyos kérdésekben válás után is közös szülői döntés kell, és ilyen a gyermek életpályájának maghatározása, tartózkodási helyének megváltoztatása, vallásának irányítása, stb.
Megváltoztathatja.
Azt, hogy honnan és hova viszed vissza láthatáskor a gyereket ez nem befolyásolja, mert a gyerek szokásos, életvitel szerinti lakhelye számít ebben, nem a bejelentett. Szóval nyugi, Téged ez nem érint hátrányosan.
Nem. Ahogy írtad, ezekben a kérdésekben közösen kell dönteni a szülőknek, akármennyire is mérges a viszony.
Viszont állandó lakhelynek azt lehet bejelenteni, ahol valaki életvitelszerűen él. Ha nem lakik ott, 30 napon belül ki kell jelentkeznie, különben megbüntethetik. Ha a gyerekek sosem laktak ott, akkor eleve be sem jelenthette volna, még úgy sem, ha te hozzájárusz.
Ugyan miért 0% a válaszom?? (első)
Tapasztalatból tudom és azért válaszoltam!
Megint megy csak az okoskodás!
A láthatáshoz jogod van, szóval azt nem korlátozhatja. Ő ha elköltözik akkor neked minden láthatás előtt oda kell vinnie a gyereket, láthatás után pedig neki kell hazavinni. Nem mondhatja azt, hogy ha te látni akarod akkor autóz 4 órát, mert neki költözni van kedve.
Ne enged, menny bíróságra, hogy nem engedi látni a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!