Miért nem szól bele az állam az ingatlanok áraiba?
10 milla egy családi ház...
Négyet is vehetsz ennyi pénzért,mindegyik 100 m2 fölötti!
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében,a határ környékén pl.igen jó házak vannak 2,5 milla körül(Cigánd környékén).
"20-as éveimben járó fiatalként elkeserítőnek tartom "
60-as éveimben járó "öregként" elkeserítőnek tartom,
hogy míg én évtizedek óta fizetem becsülettel az adóimat, a 25 év alattiaknak meg adómentességet ígértek, pedig ők még semmit sem tettek le az asztalra!!
" az lesz a vége, hogy rengeteg fiatal fog kimenni külföldre."
Ott szerinted ingyen osztogatják a lakásokat??!
Kezeltessed magad.
Sajnos a fiatalok nagy része csak a pofátlan követelőzéshez ért.
"rengeteg fiatal fog kimenni külföldre"
Igen, valóban, de abban a pillanatban, hogy megfájdul a foga, húz haza és itthon kezelteti. Több ilyen nagyszájú ismerősöm is van, akinek csak a kinti fizetés tetszik, de a kinti betegbiztosítás ára már NEM :-)
És bocsáss meg, neked mi a szakmád?
Panaszkodó vagy? És 1000 forintos órabérért panaszkodsz?
Mit szólnál hozzá, ha az állam maximálná a panaszkodás árát, és csak 500 forintot lehetne elkérni azért, amit te csinálsz?
Te örülnél a maximált árnak a legjobban, ugye?
Kicsit a kádárizmusra hajaz a kérdés. Ha belenyúlna az állam megszűnne a piac, a viszonyok meg rosszabbak lennének. Főleg azok jutnának lakáshoz akinek vannak kapcsolatai.
Egyébként ez a helyzet, ami most van részben azért alakult ki, mivel a bérekbe nem építettek bele a lakáshoz jutás árát az 1950-s években, mert a pártvezetés azt gondolta, mindenkinek tudnak lakást adni, ekkor kezdtek építeni a panel lakótelepeket, hát nem jött össze.
A lakhatási szegénység már évek óta létezik, és igen nekem is több ismerősöm kollegám elment nyugatra, hogy legyen hol laknia.
Sajnos a fityesz is rátett az árakra a meggondolatlan támogatási rendszerével , a kivitelezők egyszerűen lefölözték az ÁFA t és a csok-t. De legalább ők jól jártak. Az egyszerű adófizető megfinanszírozza a baromságaikat.
A bérek valóban a béka segge alatt vannak, de ettől függettlenül jelenleg eléggé elérhető árúak a lakások...
Teny nem gyari melósnak, de pl 10 év szakmai tapasztalattal asztalosként elértem 3 év vállalkozas utan, hogy jelenleg 2 budapesti lakásom is van.
27# Budapesten egy 50 nm panel 30 millió felett van. Ha az átlag keresetet nézem , nem egyszerű oda eljutni.
Az új építésű lakás nm ára közel 1,1 millió per nm Budapesten. Ha ez elérhető árú , akkor átlagon felül keresel.
Ne érts félre teljesen rendben van , sokat dolgozol érte. De az átlag bérű emberek számára egy kicsit más a helyzet.
Teny, de egyszerű, nem kell megelégedni az átlag bérrel. Tenni kell erte, hogy ne azt keresd.
Tanulni, tanulni, tanulni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!