Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hideg van az albèrletben, mit...

Hideg van az albèrletben, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van radiatoros futes, ezerrel megy is, forro minden radiator. Ettol mèg 19’fok van csak mert szigeteles nincs.

Milyen kiegeszito futest javasoltok ami àrammal megy? Egy 2000wattos futoventillator mar van de szinte semmit nem èr hiaba megy egesz nap szinte...

2020. dec. 2. 11:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

Az olajradiátor egy szikarcnyival sem jobb az obis linknél. A fűtés közben semmi szükség és szikarcnyit sem ér az olaj a hőtartás szempontjából.

Az olaj szerepe, hogy nagyobb felületnek adja át a hőt.

A pénzt pedig egyformán viszik mint fűtés.

A nagy teljesítményt pedig kérdés, hogy mennyire bírja az adott hálózat.

Kérdezőnek: mekkora területet akarsz felfűteni, azt nem írtad.

2020. dec. 2. 16:46
 12/14 A kérdező kommentje:

Koszi a segitseget.

Ket egybenyitott szoba van kb 50 nm

Egy 2000 wattos levegofujo semmit nem er

Egy masikat is felkapcsoltam az meg lebszta a biztositekot...

Tehat raadasul olyan megoldas kell ami nem aram igenyes de ez ellentmond az energia igenynek

Tehat marad a passziv cucc - szigetelni ablakokk kozét ajtok szeleit

2020. dec. 2. 17:29
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy olajradiátorom, pontosan nem tudom már milyen, viszont 20 nmes szobát tökéletesen befűt, elég gyorsan. Viszont viszonylag gyorsan ki is hűl a szoba, miután lekapcsolom az olajradiátort, szóval én igazából csak akkor szoktam használni, ha már nagyon fázok, nem napi szinten. Amúgy átlagban nálunk is 19-20 fok van, húzz fel egy pulcsit, pulcsival ez még nem olyan hideg. Vagyis, emberfüggő, nekem pl. 21-22-nél nem is kellene több, szóval 19-20 fok + egy pulcsi, nekem tökéletes. De amúgy meg bármilyen hősugárzóval lehet próbálkozni, a szoba úgy is hamar kihűl majd, ha kikapcsolod az adott eszközt.
2020. dec. 2. 18:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Használtam olajradiátort, abban volt termosztát, így ha be is volt kapcsolva, nem ment folyamatosan. Volt hogy teljesen elment a fűtés a házban, az emeletet tudtuk fűteni a légkondival, a földszintet pedig (65nm kb) két olajradiátorral, az egyik az a nagyobb fajta amit linkelt valaki, a másik meg talán annak a fele. Nekem jók vele a tapasztalataim.
2020. dec. 2. 21:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!