Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki hány hány kiló műanyag...

Ki hány hány kiló műanyag szemetet termel havonta és mennyit a családtagjai egy főre bontva ? És hány darab tetrapakot,konzervdobozt, üveget ?

Figyelt kérdés
Ebből a mennyiségből mennyit teszel a szelektivbe ?
2020. okt. 25. 18:39
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
37%

110L kukazsakunk van kb 2-3naponta telik meg.

Igen, sok...ez van!

Nem az egyszeru kisember termeli a szemetet, hanem a multik, a gyarak!

2020. okt. 25. 18:45
 2/23 anonim ***** válasza:
76%
Mind a szelektívbe megy, külföldön élünk, itt kb kötelező. 60literes kukazsak, mondjuk uyg 5 naponta lesz tele. Tetrapak, konzervdoboz nálunk a műanyagba megy. Tetra csak a tej, abból 4 másfél literes figy hetente. Konzervdoboz nagyon ritkán. Ma pont elhasználtam egy doboz zöldbabot, de amúgy ritka, friss, fagyasztott van inkább helyette. Üveg se sok van.
2020. okt. 25. 18:51
 3/23 anonim ***** válasza:
65%

120 literes kukánk van, hetente ürítik, általában 3/4-ig van, ennek is a fele lebomló macskaalom, visszatéve az eredeti csomagolásába. (3 fős háztartás)

A műanyagot, tetrapakkot hetente viszik, de nekünk 2-3 hét mire megtelik egy zsák és érdemes kitenni.

Egyebet nem gyűjtünk szelektíven, mert egy kukásautó jön és egybeborítják az egészet, pedig csináltuk egy ideig.

2020. okt. 25. 19:02
 4/23 anonim ***** válasza:
46%
Heti 4 110 literes zsák. Nincs időm, erőm 30 percet kocsikázni a szelektívhez, a sárga kuánkat meg ellopták. (a C. lakosok sorba lopják minenkiét azzal fűtenek)
2020. okt. 25. 19:04
 5/23 anonim ***** válasza:
75%
Heti 1-2 kg lehet a műanyag szemét. Ketten vagyunk, és nem telik meg egy hónap alatt a 120 literes kuka. A tejfölös, joghurtos dobozokat is kimossuk, és szelektivbe dobjuk. Heti 2-4 tetrapack, 1-2 konzervesdoboz, üveg ritkábban. A kommunális hulladék heti 40 liter körül van kettőnknek (komposztálom amit lehet).
2020. okt. 25. 19:31
 6/23 A kérdező kommentje:
1 és 4, megkérdezhetem, hogy jön össze nálatok ennyi szemét ? Mikből tevődik össze ?
2020. okt. 25. 19:44
 7/23 anonim ***** válasza:
56%

5 fő.

Tejes doboz, vizes flakonok, soros dobozok, kaja maradék...

2020. okt. 25. 20:15
 8/23 anonim ***** válasza:
56%

A műanyag szigorúan mind szelektívbe megy, ami kajamaradékos az elmosás után, hogy ne büdösödjön napokig.

kb 1 hét alatt 50-60l műanyagszemét (szinte mind valamilyen élelmiszercsomagolás)

és kb. harmada papír (tetra-pakkal együtt)

mindezt 2 főre.

2020. okt. 25. 22:27
 9/23 A kérdező kommentje:
1, én egyetemi éveim alatt dolgoztam gyárakban diákként. Egy szóval nem dicsőitem a gyárakat, de azok, hol én megfordultam (élelmiszeripari is volt),nem nagyon termeltek szemetet, olyan értelemben, hogy mind az alapanyagokat, mind a csomagolóanyagokat maximálisan igyekeznek visszaforgatni, kidobni nem dobnak ki ész nélkül semmit. A multik és a háztartási szemetet ész nélkül kidobó része a lakosságnak sookkal pazarlóbban él.
2020. okt. 25. 22:31
 10/23 anonim ***** válasza:
66%

#9: a lakosság azt fogja vennni, ami olcsóbb. Jelenleg MINDIG az az élelmiszer az olcsóbb, ami jó sok műanyagba van csomagolva.

Az állam felelőssége lenne a műanyag csomagolás megadóztatása.

Egy PET palack előállítása néhany Ft. Ha palackonként 500Ft adót be kéne fizetni, mindjárt visszajönne a visszaváltható üveg...

2020. okt. 25. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!