Hogyan működik egy saját tulajdonú ingatlanba a ki és bejelentés? Kell indokolni? Tudom, hogy ezzel használati jogot kap az ingatlanra a lakcímkártyával rendelkező, de a későbbiekben változhat emiatt a tulajdon jogviszony? Macerás a kijelentés?
Olvasd el a lakcím bejelentő hátulját, ott lesz a válasz.
Egyébként sem használati jogot nem ad, tulajdoni viszonyokhoz pláne nem nyúl hozzá. A kijelentés pedig ugyanolyan egyszerű, mint a bejelentés.
Akkor ennél a kérdésnél miért vannak ilyen válaszok?
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__97109..
Egyébként sem a jogszabályi része érdekelne, hanem a joggyakorlati része, szóval hogy valójában hogy megy ez, precedensekkel.
A papír sokmindent elbír. Például romos régi épület papíron védett műemlék.
Megbízom benne jelenleg, de ki tudja mi lesz a jövőben? Senki sem jövőbelátó, ráadásul ez a "jogi háttére" a dolgoknak kész csapda.
Bezzeg egy kocsi esetében normálisan le van szabályozva, hiszen ha valakinek kölcsönadom a kulcsot az nem tudja akármennyi időre kölcsönvenni, úgy hogy arra semmilyen a tulajdonos által kezdeményezett hatósági ráhatás ne legyen.
Bár az objektív felelősség miatt, nyilván engem büntetnek mindenért mégha nem is én vezettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!