Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kollégium lehet ideiglenes...

Kollégium lehet ideiglenes lakcím?

Figyelt kérdés
Az albérletem, ahol most vagyok, meg fog szűnni és koliba kell mennem. A kollégiumot be tudom írni, mint ideiglenes lakcím/ tartózkodási hely?

2020. szept. 30. 06:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9-es, ez azért ettől bonyolultabb, és az adott eset másabb. A kollégium nem valakinek a tulajdona.

Nem tudom az utolsó mondatodat hogy értelmezed, de a bérleti szerződést a két tanút megelőzően a tulajdonosnak is alá kell írnia.

A kollégiumba ugyan ott az értesítés,hogy felvették az illetőt, de ez még nem jelenti azt,hogy az adott helyet elfoglalja.

Idősek Otthonában dolgozom, ez valahol más, valahol pedig hasonló.

Beköltözik a lakó, bejelentjük. A lakó aláírja a bejelentőnél, az intézményvezető a szállásadónál.

Hiába lobogtatná a lakó a Megállapodást, magát a lakcím bejelentőt alá kell írni az intézményvezetőnek igazolva azt,hogy jogos az intézmény címére történő bejelentkezés.

De jobb példa. A gyerekem koleszos volt. Rákérdeztük, bár végül nem jelentkezett oda be.A kollégiumban aláírták és lepecsételték a lakcím bejelentőt.

2020. okt. 1. 11:07
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

#11 Úgy értelmezem, hogy ha valakinek van bizonyos formai követelményeknek megfelelő bérleti szerződése egy lakás használatára, akkor a tulajdonosnak nem kell aláírnia a lakcímbejelentőt, mert helyette elfogadják a bérleti szerződést.

Igen, a szállásadónak alá KELL írnia egyébként a lakcímbejelentőt. Ami azt jelenti, hogy nem mérlegelhet; ha az illető ott lakik, akkor kutyakötelessége az aláírás, akár állandó, akár ideiglenes lakcímről van szó. Az, hogy ezt az aláírást önkényesen megtagadja, csupán azt jelenti, hogy erre képes, de joga nincs rá.

2020. okt. 1. 12:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!