Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Riasztó vagy kamera távjelzővel?

Riasztó vagy kamera távjelzővel?

Figyelt kérdés

Adott egy nyaraló, ahova szeretnék valamilyen biztonsági eszközt telepíteni. Valami riasztó berendezésre gondoltam, de olyanra ami távolra is jelez, tehát ha otthon vagyok akkor is valamilyen módon észlelem ha betörés van a nyaralóba.

Néztem a kamerákat, azzal az a bajom hogy nincs wifi, így élőbe nézni nem tudom, max felvenni de ha épp betörés zajlik arról nincs infóm max utólag vissza nézhetem amiről valszeg nem lesznek felismerhetőek a tettesek.

Ki mit tudna ajánlani a védelem érdekében? Sajnos hiába bármilyen biztonsági ajtó, vagy rácsozott ablakok, mivel van idejük a betörőknek így csak találnak megoldást hogy bejussanak, ahogy ez több ingatlanon is megtörtént a környéken. Pedig egy sima telek, egy hétvégi házzal, semmi extra nincs benne max néhány szerszám ami ott van használva, tv ilyesmi, igazából egyáltalán nem nagy összeg de mégse szeretném ha rongálással betörnének oda.

tegnap 23:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha teheted akkor egy biztonsági céghez legyen bekötve egy riasztó, akik ki is mennek ha riasztás van. Te nem fogsz tudni odaérni és tök hiábavaló ha van róla felvételed hogy kiraboltak, azt amúgy is látod.

Nézz körbe a környéken, hogy van-e a közeli városokban olyan cég ami vállalja, hogy ki is megy ha szükséges. Nekünk ilyen van és havonta annyiba kerül mint a kábeltévé. Rádió frekvenciás rendszer van a riasztásra, nem kell hozzá wifi. Ha megszólal a riasztó akkor náluk jelez és ők hívnak, hogy mi voltunk-e, de közben már indulnak is. A mienk városon belül van, persze nyilván ezért kerül ennyibe.

Kollégámnak olyan rendszere volt ami csak riasztotta őt, jelzést küldött neki meg szirénázott. Karácsonykor törtek be hozzá amikor a szülőknél voltak. A szomszédja ki is ment a kertből amennyire tudott ránézett a házra, nem látott semmit. Megint megszólalt a sziréna, megint ment a jelzés, ekkor kollégám már elindult haza, de több óra volt mire odaért és addigra teljesen kipakolták. A szirénát meg úgy némították el, hogy a vezetéket végig tépték a falon és teljesen tönkretették az egész rendszerét is meg a falat is. Mindent elvittek és még a riasztót is újra kellett csinálni meg kívülről a házat is újra kellett burkoltatnia, iszonyat pénz volt, hiába fizetett bele a biztosító is. Azóta ő is egy céghez van bekötve.

tegnap 23:25
 2/2 anonim ***** válasza:
Riasztórenszer és kamerarendszer lenne eggyütt a legjobb. Meglehet mindkettőt úgy csinálni, hogy csak egy sim kártya kell hozzá és akkor jelez a telefonodon ha riasztás van és a kamerát is tudod távolról nézni. Ha riasztás van és mozgást érzékelsz akkor tudod hívni a rendőrséget. Esetleg még vagyonvédelmi céghez is be lehet kötni és akkor ők kimennek körbenézni, ha te nem tusz.
tegnap 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!